Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Expositie
expositie
wanneerwoensdag 7 oktober 2009 t/m zaterdag 1 mei 2010    Evangelie van 2009-10-07
(Heilige Maagd Maria van de Rozenkrans)
 titelMirakel van Amsterdam
beschrijving

Eén van de belangrijkste gebeurtenissen in de vroege geschiedenis van Amsterdam is het Mirakel van Amsterdam, een wonder dat zich afspeelde in 1345. Op 15 maart van dat jaar krijgt een zieke oude man de laatste sacramenten toegediend. Hij braakt de hostie echter uit met zijn voedsel, waarop zijn verzorgster het braaksel in het vuur werpt. De hostie blijkt echter ongevoelig voor het vuur. De verzorgster haalt hem de volgende dag, zonder zich te branden uit de nasmeulende haard en legt hem in een kist. Ze waarschuwt de priester die het sacrament heeft toegediend. Hij neemt de hostie mee naar de Oude Kerk. De volgende dag ligt de hostie echter weer in de kist bij de oude man in huis. De priester besluit dat de hostie dit keer in een eerbiedige processie moet worden vervoerd naar de kerk. De plek van dit wonder in de Kalverstraat werd al gauw na dit wonder een bedevaartsoord.

Het Amsterdams Historisch Museum beschikt over diverse uiteenlopende objecten die het Mirakel van Amsterdam tot leven wekken. In zaal 3 vindt u de bijzondere Mirakel kussens, welke de oudste geborduurde voorstellingen van het Mirakelverhaal bevatten. Ook kunt u met eigen ogen de mirakelkist, de processievaandels en andere prachtige originele objecten bewonderen.

Op www.katholiekgezin.nl staat een korting voucher voor 50% korting op de entree voor 2 volwassenen.

info

www.ahm.nl
www.katholiekgezin.nl/images/2009/ahm_voucher.pdf

locatieAmsterdams Historisch Museum, Kalverstraat 92
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl