Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneervrijdag 9 april 2004    Evangelie van 2004-04-09
 titelPassieconcert Kathedraal Rotterdam
beschrijvingOp vrijdag 9 april om 21.00 uur geeft de Laurentius en Elisabeth Cantorij een passieconcert ter gelegenheid van Goede Vrijdag.
Op het programma staan koorwerken van J.G. Rheinberger (o.a. Stabat Mater), Chr. Geist en C.M. Widor en ‘ Miroir de Peine’ van H. Andriessen (door sopraan Ellen van der Ham en organist Aart de Kort).

Dit Passieconcert in de kathedraal beoogt, in de verklanking van de tekst ons te doordringen van de betekenis van het lijden en sterven van Jezus Christus. De kerk, de liturgische ruimte, ademt de ernstige ingetogen sfeer van de Goede Vrijdag uit: het kruis ligt zichtbaar op de treden naar het altaar.
De gezongen teksten zijn in het Nederlands vertaald in een programmaboekje

Er wordt verzocht na afloop niet te applaudisseren omwille van het behoud van de ernstige sfeer en om te benadrukken dat vanaf het sterven van de Heer op Goede Vrijdag de stilte en de grafrust overheerst tot het moment waarop het verrijzenisverhaal van de Heer gelezen wordt in de Paaswake.

infoKathedraal Rotterdam, (010) 4772752
www.cantorij.com
locatieH.H. Laurentius en Elisabeth Kathedraal
plaatsRotterdam (Zuid-Holland)
postcode30
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl