Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 11 oktober 2009    Evangelie van 2009-10-11
begintijd13:30 uur
eindtijd17:00 uur
 titelZangdag voor jongeren- en middenkoren
beschrijving

Op zondag 11 oktober 2009 organiseert Code Music weer een landelijke zangdag. Dit keer wordt deze gehouden in Zwolle. Tijdens de zangdag staat de nieuwe bundel 'Sporen naar God 3' centraal die dan gepresenteerd wordt. Onder leiding van drie ervaren dirigenten studeren de deelnemers, verdeeld in stemgroepen, de nieuwe muziek in rap tempo in. Ze worden hierbij ondersteund door de leden van het Nationaal Jongerenkoor. Aan het eind van de middag komen zij weer bij elkaar om meerstemmig de muziek ten gehore te brengen.

De bundel 'Sporen naar God 3' bestaat voornamelijk uit nieuwe liederen van Duitse componisten, naar het Nederlands vertaald door onder meer Albert Arens en Willem de Boer. De bundel is geschikt voor middenkoren, jongerenkoren en tienerkoren. Voor deze groepen wordt de zangdag dan ook georganiseerd. Er zal geen programma zijn voor (leden van) kinderkoren.

Een zangdag van Code Music wordt meestal georganiseerd naar aanleiding van het verschijnen van een nieuwe bundel met bladmuziek. Deze muziek wordt met de aanwezigen in één middag globaal ingestudeerd.

Na het gezamenlijk welkom splitsen de deelnemers zich op in groepen per stemgroep (Sopraan, alt, tenor, bas) In aparte ruimtes leren zij onder leiding van ervaren dirigenten en met pianobegeleiding hun partijen van de nieuwe stukken. Dit gebeurt in blokken van ongeveer 40 minuten.

Dirigentenwissel
Na afloop van ieder blok wisselen de dirigenten van lokaal en krijgt iedere groep een nieuwe dirigent die weer een aantal nieuwe liederen aanleert. Natuurlijk wordt er tussendoor ook een pauze gehouden, met koffie, thee en de gelegenheid om o.a. de nieuwe muziek aan te schaffen bij de stand van Code Music.

Aan het einde van de middag komen de deelnemers weer bij elkaar, en worden enkele liederen meerstemmig uitgevoerd.

Code Music
Zangdagen zijn een goede en leuke manier om kennis te maken met het nieuwe repertoire dat Code Music aanbiedt. Daarnaast bieden ze gelegenheid aan dirigenten, begeleiders en leden van koren om elkaar te ontmoeten en ideeën uit te wisselen.

Wanneer? 
Zondag 11 oktober 2009
Aanvang 14.00 uur.
Deuren zijn open vanaf 13.30 uur.

Waar
Verrijzeniskerk, Bachlaan 148, Zwolle

Voor wie?
Leden, dirigenten en begeleiders van tienerkoren, jongerenkoren en middenkoren uit heel Nederland.

Kosten
Voor koren die lid zijn van Code Music: €5,- p.p.
Voor overige bezoekers: €8,- p.p.

info

www.code-music.nl/default.aspx?tabid=1262

locatieVerrijzeniskerk, Bachlaan 148
plaatsZwolle (Overijssel)
postcode80
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl