Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerdinsdag 6 oktober 2009    Evangelie van 2009-10-06
begintijd10:30 uur
eindtijd12:00 uur
 titelJubileum Franciscanen met Mgr De Kok
beschrijving

Feestelijke herdenking dat 300 jaar geleden de eerste paters Franciscanen naar Rotterdam zijn gekomen.

Zondag 4 oktober
Feestdag van de H. Franciscus. Viering om 10.30 uur. Daarna opening van de fototentoonstelling ’Sporen van Franciscus’ waarin parochianen en bondgenoten uit de wijk Franciscus tot leven brengen.

Dinsdagvond 6 oktober
De Franciscaanse Bisschop is te gast: Mgr. De Kok ofm, oud- hulpbisschop van Utrecht. Deze historicus neemt de aanwezigen mee in de geschiedenis van de Franciscanen en in het bijzonder de Franciscaanse geschiedenis van Rotterdam.
Kerk open: 19.30 uur
Aanvang: 20.00 uur
Toegang vrij, na afloop deurcollecte
Consumpties: Koffie en thee zijn gratis,

Donderdagvond 8 oktober
De tochtgenoten van Franciscus nodigen u uit om kennis te maken met de wijze waarop zij vieren! In de dagkapel wordt stilgestaan bij momenten uit het leven van Franciscus en Clara. Tijdens deze viering wordt u uitgenodigd om met elkaar in gesprek te gaan.
19.30 uur staat de koffie klaar in de Pastorie
Aanvang 20.00 uur.

De tochtgenoten hebben een rijke en bijzondere geschiedenis. Maandelijks komt deze groep in onze pastorie bij elkaar. Een goede gelegenheid om kennis te maken met de (soms wat onzichtbare groep).

Zaterdagavond 10 oktober
Op zaterdagavond 10 oktober speelt Peter Vermaat voor ons en voor alle inwoners van de stad Rotterdam die vernoemd zijn naar Franciscus (of Clara!) zijn nieuwste poppenspel over het leven van deze heilige.
Voor ouders met kinderen zijn voor in de kerk banken gereserveerd zodat de kinderen het goed kunnen zien.
Kerk open: 19.30 uur
Aanvang: 20.00 uur
Toegang vrij, na afloop deurcollecte
Consumpties:Koffie en thee zijn gratis, andere consumptie tegen betaling.

Geschiedenis
300 jaar geleden kwamen heel voorzichtig de eerste paters Franciscanen naar Rotterdam, naar wat toen heette: de Leeuwenstraatse Statie, ofwel de St.Rosaliakerk in het hartje van de stad, waar nu V&D is gevestigd. Van hieruit zijn ontstaan: het St. Franciscus Gasthuis en de Laurentiusbegraafplaats in Crooswijk.

300 jaar hebben paters en broeders Franciscanen en de zusters Franciscanessen kleur gegeven aan de stad. Veel zijn er niet meer, maar er zijn wel veel geboren en getogen Rotterdammers die naar Sint Franciscus zijn vernoemd.

Bent u een geboren en getogen Rotterdammer? Bent u vernoemd naar Franciscus (of Clara?). Is één van uw doopnamen Franciscus, Francisca of Clara? Lijkt u misschien een beetje op die schooier uit Assisi? Dan bent u de eregast op zaterdagavond 10 oktober. Die avond speelt Peter Vermaat voor u zijn nieuwste poppenspel: ‘Francesco’ en heffen we na afloop met elkaar het glas! Mocht u, per ongeluk, niet vernoemd zijn naar de goede Franciscus…. ook dan bent u welkom!

Lokatie
Parochie Franciscus en Clara
Hammerstraat 20
3036 MD Rotterdam
De kerk is toegankelijk voor rolstoelgebruikers

info

Parochie Franciscus en Clara
Hammerstraat 20
3036 MD  Rotterdam
(010) 466 07 92 (di-do 10.00–15.00 uur)
www.franciscusenclara.nl

locatieParochie Franciscus en Clara, Hammerstraat 20
plaatsRotterdam (Zuid-Holland)
postcode30
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl