Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 11 oktober 2009    Evangelie van 2009-10-11
begintijd12:00 uur
 titelDertien koren zangersdag Oudenbosch
beschrijving

Ieder najaar houdt de Nederlandse Bond van Katholieke Zang- en Oratoriumverenigingen een zangersdag. Omdat het Oudenbosch' Mannenkoor dit jaar honderd jaar bestaat, neemt het koor deze keer de organisatie ter hand.

Op uitnodiging van de bond en het organiserende koor komen op 11 oktober dertien koren naar cultuur centrum Fidei et Arti. De deelnemers kunnen daar een kwartier lang het beste van zichzelf laten horen. Ieder koor mag in zijn eigen genre een zelf gekozen programma verzorgen dat beoordeeld wordt door een door de bond aangewezen jury. De bedoeling van het juryrapport is niet bedoeld om een rangorde te bepalen maar om zichzelf te kunnen verbeteren. "Voor de eerste keer echter hebben wij de jury gevraagd om aan één koor een juryprijs toe te kennen van 250 euro", vertelt Pierre Backx van de werkgroep Korendag van het Oudenbosch Mannenkoor. "Daarnaast mag ook het publiek de koren beoordelen.

Aan de hand van stemkaartjes wordt op het eind van de dag een publieksprijs uitgereikt van 250 euro. Een ander nieuwigheidje dat wij invoeren is dat ieder deelnemend koor in de gelegenheid gesteld wordt een kort nevenconcert te verzorgen in de protestantse kerk in de Frenkelstraat of in de basiliek."

Hiervoor hebben zich al vijf koren aangemeld.

De ontvangst van de koren is vanaf 10.30 uur in Fidei et Arti.

Daarna opent de voorzitter van het Oudenbosch mannenkoor de korendag om 12.00 uur officieel. De deelnemende koren zijn het Halsters Gemengd Koor uit Halsteren, de Voices uit Fijnaart, gemengd koor Crescendo uit Egmond-Binnen, r.k. gemengde zangvereniging Sint Caecilia, vrouwenkoor Con Brio uit Etten (Silvolde), Vox Jubilans uit Roosendaal, gemengd koor Odyssee uit Breda, mannenkoor ABS uit Steenbergen, gemengd koor De Cantorije uit Etten-Leur, Etten-Leurs Mannenkoor, Roosendaals Gemengd Koor, gemengd koor Sacra Musica uit Roosendaal en mannenkoor Fortissimo uit Bergen op Zoom.

De toegang voor deze korendag is gratis.

info

www.fideietarti.nl

locatieFidei et Arti, Pastoor Hellemonsstraat 1
plaatsOudenbosch (Noord-Brabant)
postcode47
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl