Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Conferentie
conferentie
Diaken- en priesteropleiding Sint-Janscentrum
(Sint-Janscentrum)

Diaken- en priesteropleiding Sint-Janscentrum

Website E-mail

Papenhulst 4
5211 LC ‘s-Hertogenbosch

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneermaandag 5 juli 2010    Evangelie van 2010-07-05
begintijd14:30 uur
eindtijd18:00 uur
 titelNationale priesterdag met Kardinaal Kasper
beschrijving

Mgr. Dr. F. Genn, bisschop van Münster, opende op 19 oktober 2009 een reeks van vijf lezingen die het Sint-Janscentrum organiseert in het Jaar van de Priester.

Naar aanleiding van de 150ste sterfdag van de heilige Pastoor van Ars heeft paus Benedictus XVI een Jaar van de Priester afgekondigd, van 19 juni 2009 tot 11 juni 2010 (het hoogfeest van het Heilig Hart). Mgr. Hurkmans heeft aan de verantwoordelijken voor de priester- en diakenopleiding gevraagd een lezingencyclus te organiseren waarin het profiel en de vormingsopzet van het seminarie aan de orde komen.

“Niet alleen priesters zijn welkom, ook diakens en pastoraal werk(st)ers. In Jaar van de Priester worden alle gelovigen uitgenodigd zich te herbezinnen over de betekenis van het priesterschap in de Kerk en in de wereld. We hopen dat het Jaar van de Priester kan bijdragen aan een hernieuwde belangstelling voor het priesterschap, tot opbouw van de Kerk aan het begin van de 21ste eeuw,” zegt Filip de Rycke, rector van het Sint-Janscentrum.

5 juli 2010: Walter Kardinaal Kasper

Walter Kardinal Kasper doceerde dogmatiek in Münster, Tübingen en Washington. In 1989 werd hij benoemd tot bisschop van Rottenburg-Stuttgart. Paus Johannes Paulus II benoemde hem tot medewerker aan de Curie. In 2001 werd hij tot kardinaal gecreëerd. Kasper is President van de Pauselijke Raad ter Bevordering van de Eenheid van de Christenen.

Programma
10.30 : Eucharistieviering in de Sint-Jan
daarna: koffie of thee en een broodje in het Theater aan de Parade
daarna: lezing door Walter Kardinaal Kasper in het Theater aan de Parade
16.30 : vespers in de Sint-Jan

info

info@sint-janscentrum.nl
www.sint-janscentrum.nl

organisatieDiaken- en priesteropleiding Sint-Janscentrum
locatieSint-Janskathedraal, Torenstraat 16
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroepPriesters en religieuzen Priesters en religieuzen
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl