Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzondag 20 september 2009    Evangelie van 2009-09-20
 titelZegening herstelde graven in Kaatsheuvel
beschrijving

Op zondag 20 september zullen de herstelde graven op het kerkhof van de St. Jan in Kaatsheuvel gezegend worden. Het gaat om de 32 graven die eind mei in meer of mindere mate beschadigd werden, toen een zware tak van een oude beukenboom afscheurde en naar beneden kwam. Op dat moment was de ravage groot. Extra verdrietig was het, dat het vooral kindergraven waren die beschadigd waren. De zegening zal plaatsvinden na de H. Mis van 11.00 uur.

De afgelopen maanden zijn de graven hersteld en het kerkhof ligt er nu weer keurig bij. De betrokken nabestaanden hebben een brief ontvangen waarin hen dat wordt medegedeeld, maar waarin zij tevens worden uitgenodigd voor een korte liturgische plechtigheid op het kerkhof. Zij zijn uitgenodigd voor de H. Mis van 11.00 uur, waarna in processie naar het kerkhof zal worden gegaan. Het gemengd koor heeft zijn medewerking toegezegd.

Op het kerkhof zal rond de herstelde graven worden gebeden en gezongen, waarna de pastoor de graven zal zegenen.

info

www.parochiekaatsheuvel.nl

locatieSt. Jan, Hoofdstraat 36
plaatsKaatsheuvel (Noord-Brabant)
postcode51
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl