Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Bezinning
bezinning
Abdij van Berne

Abdij van Berne

Website E-mail

Abdijstraat 49
5473 AD  Heeswijk

Postbus 60
5473 ZH Heeswijk

(0413) 299 299

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 11 t/m zondag 13 december 2009    Evangelie van 2009-12-11
begintijd19:30 uur
eindtijd15:00 uur
 titelBezinningsweekend Abdij van Berne
beschrijving

In de Abdij van Berne vinden regelmatig thema-weekends, bezinningsweken en retraites plaats.

Yoga en Meditatie: Het korte lontje verlengen

Vrijdag 11 december 19.30 uur –zondag 13 december 15.00 uur 2009

Vrijwel iedere dag horen en lezen we over de toename van agressie en geweld in onze samenleving. Vaak denken we dat anderen de veroorzakers hiervan zijn. In radio- en televisiespotjes worden we opgeroepen om de korte lontjes, waardoor het geweld wordt aangesticht, in onszelf te herkennen. Tussen herkennen en verlengen van het lontje ligt echter een lange weg. Het advies om tot tien te tellen is prima. Maar om te komen tot een geweldloos leven vraagt meer tijd en oefening, omdat geweld niet alleen in daden voorkomt, maar ook in woorden en gedachten.

Het voorkomen van geweld vraagt vooral een verandering van binnenuit. Het vraagt om een omvorming van het bewustzijn: de ervaring van diepe verbondenheid met elkaar, met de natuur, kortom met al wat is.

In dit weekend van yoga, ontspanning en meditatie wordt de nadruk gelegd op geweldloos omgaan met jezelf, elkaar en je leefomgeving. Naast de oefeningen komen in een inleiding en gesprek vragen aan bod over geweld, woede, agressie en hoe daar mee om te gaan in het dagelijks leven.

Begeleiding: Wil van der Heijden (yogadocent), Bauke Jan van Kampen (filosoof)
Kosten: 130 euro

info

Abdij van Berne
info@abdijvanberne.nl
www.abdijvanberne.nl

organisatieAbdij van Berne
locatieAbdij van Berne, Abdijstraat 49
plaatsHeeswijk (Noord-Brabant)
postcode54
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl