Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
Abdij van Berne

Abdij van Berne

Website E-mail

Abdijstraat 49
5473 AD  Heeswijk

Postbus 60
5473 ZH Heeswijk

(0413) 299 299

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneermaandag 30 november 2009    Evangelie van 2009-11-30
begintijd20:00 uur
eindtijd20:45 uur
 titelBerne Anders
beschrijving

Elke derde woensdag van de maand is er een Meditatief Avonduur in het koorgestoelte van onze abdijkerk: een uur van meditatie, onthaasting en spiritualiteit.

De avonden beginnen telkens om 20.00 uur en duren tot 20.45 uur.
Aansluitend is er koffie of thee.

Nigoen of de reis van een Melodie

Op maandag 30 november is er in de Abdijkerk van Berne een eenmalig concert van het klezmertrio Vilde Katshke. Vanaf 20.00 uur is het speciaal samengestelde programma “Nigoen of de reis van een Melodie” te zien en te horen. Naast de passievolle Joodse muziek worden ook verhalen verteld met als thema reizen. Uitvoerende is het toonaangevende klezmergezelschap Vilde Katshke, bestaande uit Gottfrid van Eck (klarinet en verteller), Geleijn van der Ham (accordeon) en Edith Marlot (viool). Voor deze avond, die twee keer 45 minuten duurt met pauze, zijn de toegangskaarten à 10 euro (inclusief koffie of thee in de pauze) te verkrijgen bij Boekhandel Berne te Heeswijk. Reserveren via e-mail kan ook; stuur een e-mail naar berne-anders@abdijvanberne.nl o.v.v. uw naam en het gewenste aantal kaarten. 

‘Nigoen’ betekent melodie in het Hebreeuws. Voor Joden is de nigoen echter veel meer dan een vrolijk wijsje dat je kunt zingen of fluiten. Het is niet alleen een middel om je diepste gevoelens van verdriet of vreugde – sores of gein – te uiten, de nigoen is ook een manier om de hemel dichterbij te brengen. 

Tijdens het vertelconcert ‘De nigoen – of de reis van een Melodie’ speelt trio Vilde Kathske (‘wilde eend’ in het Jiddisch) diverse nigoens en andere klezmermelodieën uit Oost Europa. Daarnaast klinken er volksverhalen die verbonden zijn met deze eeuwenoude, joods-muzikale traditie. Een belangrijke rode draad tijdens dit concert is het thema ‘reizen’. De verhalen hebben evenals de melodieën vaak een lange weg afgelegd. Muziek en verhalen zwerven verder op zoek naar een nieuwe horizon.

Woensdag 14 oktober
Verteltheater Pauline Seebregts: Maria
Aanvang: 20.00 uur
Entree: € 10,00 inclusief koffie of thee

Een hedendaagse ontmoeting met de Heilige Maagd Maria. Dit ontroerende verhaal met diepgang en humor wordt verteld door Pauline Seebregts. Een vertelster met een warme en intense vertelstijl. ‘Entertaining wisdom’ met begeleidende Ud- en Saz-muziek van Dilaver Göktas. De verteltheatervoorstelling 'Maria' is een waarachtige raamvertelling met oeroude verhalen die verrassend actuele links blijken te hebben.

Woensdag 21 oktober: Meditatief Avonduur
“Bidden” met Roy Clermons en muziek van Onyx
Aanvang 20.00 uur
Entree: gratis

Woensdag 18 november: Meditatief Avonduur
“Geborgen in je naam” met Lia Koppens
Aanvang 20.00 uur
Entree: gratis

Maandag 30 november: Vilde Katshke: Nigoen, gebeden op muziek
Aanvang: 20.00 uur
Entree: € 10,00 inclusief koffie of thee

Vilde Katshke, bestaande uit klarinettist Gottfrid van Eek en accordeonist Harry van den Berg, verzorgt een verrassende en inspirerende muzikale ontmoeting met ‘nigoenim’: liederen, melodieuze gebeden uit het chassidische Jodendom. Mystieke muziek, vaak met op het eerste oor betekenisloze tekst die juist daardoor een enorme diepgang bereikt. Dan weer extatisch en opzwepend, dan weer troostend of mediterend. Muziek bezit - meer dan taal - de kracht om de ziel te raken, om mensen in vervoering te brengen of troost te bieden. Muziek vult het leven en kleurt het leven, zoals ook taal dat doet. Vilde Katshke neemt ons daarin
mee.

Woensdag 16 december: Meditatief Avonduur
“Verlangen naar licht” met Annemarie Dortmans
Aanvang 20.00 uur
Entree: gratis

info

berne-anders@abdijvanberne.nl
www.abdijvanberne.nl

organisatieAbdij van Berne
locatieAbdij van Berne, Abdijstraat 49
plaatsHeeswijk (Noord-Brabant)
postcode54
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl