Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerdinsdag 6 april 2004    Evangelie van 2004-04-06
 titelMartelaren van onze tijd
beschrijvingIn de Goede Week herdenkt Sant’Egidio de geloofsgetuigen, die in onze tijd hun leven hebben gegeven voor het evangelie. Omdat we het getuigenis van deze ‘martelaren’ niet willen vergeten, zullen we hen bij naam noemen.

Dit jaar staat de herdenkingsplechtigheid bijzonder in het teken van de tiende verjaardag van het begin van de Rwandese genocide. Temidden van de vele wreedheden van die dagen, hebben in Rwanda tal van christenen getuigd van de liefde voor de naaste en het evangelie. Velen hadden daar hun leven veil voor.

Deze herdenkingen hebben een oecumenisch karakter omdat juist in het geloofsgetuigenis de eenheid onder de christenen wordt gerealiseerd.

In Brussel, in de Finisterraekerk (Nieuwstraat) op maandag 5 april 2004 om 20 uur. Voorganger is Mgr. Athenagoras Peckstadt, Grieks-orthodox hulpbisschop van het oecumenisch patriarchaat van Constantinopel

In Amsterdam op dinsdag 6 april 2004 om 19.30u uur in de Nikolaaskerk (vlak bij het Centraal Station). Voorganger is Mgr. Ad Van Luyn, bisschop van Rotterdam.

In Antwerpen op woensdag 7 april 2004 om 19 uur in de Carolus-Borromeüskerk (Conscienceplein). Voorganger is Mgr. P. Van den Berghe, bisschop van Antwerpen.
De viering vindt plaats in samenwerking met het bisdom Antwerpen en de Antwerpse Raad van Kerken (ARK).

Zowel de Vlaamse (TV1) als de Nederlandse televisie (Nederland 1) wijden op vrijdag, 9 april 2004, om 15.00u hun Goede Vrijdag-uitzending aan dit getuigenis van de martelaren van onze tijd. Het gaat om een coproductie van de RKK-KRO en het KTRO-Braambos. Televisieredacteur Frans Tervoort maakte een pakkende reportage over de hedendaagse geloofsgetuigen, aan de hand van de historische studie van de stichter van Sant’Egidio, Andrea Riccardi De eeuw van de martelaren. Geschiedenissen van christenen uit de twintigste eeuw vermoord omwille van hun geloof (Uitg. Lannoo, 2002, 524 p., € 29,95 ).

Rode draad van het programma is de ‘icoon van de martelaren’ die op de gebedsplaatsen van Sant’Egidio de herinnering aan de martelaren levend houdt.

infoInfo 03/231.48.37 Zie ook www.santegidio.org
locatieNikolaaskerk
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl