Vandaag is zaterdag 14 september
Kruisverheffing
 

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzondag 27 september 2009    Evangelie van 2009-09-27
 titelMediazondag
beschrijving

De bisdommen in België maken veel werk van Mediazondag.

Op de laatste zondag van september – 27 september om precies te zijn – is het opnieuw Mediazondag. Het uitgelezen moment om in de weekendvieringen aandacht te vragen voor ‘de media’ in het algemeen en de eigen kerkelijke media in het bijzonder. En er is, niet te vergeten, de collecte ten voordele van onze eigen kerkelijke media.

Het thema van Mediazondag 2009 is: 'Wie niet tegen ons is, is vóór ons' (Mc 9, 40), een vers uit de evangelielezing van zondag 27 september. Jezus’ merkwaardige uitspraak kan ook gelezen worden als een uitnodiging om niet bang te zijn voor de media, maar om er, integendeel, zinvol gebruik van te maken om het Goede Nieuws te verkondigen.

Het pakket Mediazondag 2009 bevat:

  • Enkele suggesties voor een homilie of getuigenis en voor de voorbede
  • Twee affiches om op een duidelijk zichtbare plaats op te hangen
  • Een twintigtal postkaarten met een korte boodschap van kardinaal Godfried Danneels om aan geïnteresseerde parochianen te bezorgen.

Van de kaarten is nog een kleine reserve. Wie extra exemplaren wil bestellen, contacteert het BCM, Guimardstraat 1 in 1040 Brussel.

Via de persdiensten van de bisdommen zal in de loop van september ook de brochure 'Geloven in de media', met naast enkele algemene beschouwingen over de media ook en vooral tips om ‘in te breken’ in de regionale en lokale media, worden verspreid.

info

www.mediazondag.be

locatie
plaatsBelgie (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl