Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerdinsdag 27 april 2004    Evangelie van 2004-04-27
 titelHoe denkt de paus over de Mis
beschrijvingWaarom zijn het alleen priesters die de H. Mis mogen opdragen? Waarvoor dient dít ritueel in de kerk? Waarom wordt dát gedaan?
Vaak zitten we met deze vragen. Paus Johannes Paulus II geeft in zijn nieuwste encycliek Ecclesia de Eucharistia zijn visie op de H. Eucharistie.

Wie wil weten wat de paus in deze encycliek zegt, wordt uitgenodigd om vier dinsdagavonden bij te wonen van de 'Studiekring Johannes Paulus II'.

Inleider is mgr. dr. J. Lescrauwaet M.S.C., oud-hulpbisschop van het Bisdom Haarlem. De avonden vinden plaats op het parochiebureau van de St. Christoffelparochie (St. Christoffelstraat 32) op de volgende dinsdagen: 30 maart, 27 april, 25 mei en 29 juni 2004. De avonden starten om 19.00 uur en eindigen om 21.00 uur.

De studiekring is vorig jaar succesvol van start gegaan: 20 geïnteresseerden hebben deelgenomen aan de studieavonden rondom twee pauselijke geschriften. We gaan nu verder met het bespreken van de encycliek rondom de H. Eucharistie.

De paus richt zich in een encycliek tot alle bisschoppen, de priesters en diakens, de religieuzen en alle christengelovigen van de wereld. Graag willen we als gelovigen weten wat de mening van de paus is. Maar vaak ook zijn de encyclieken lang en ook wel moeilijk en daarom is het fijn als een inleider, die goed in het onderwerp thuis is, kan helpen om de teksten door te nemen. Hij kan uitleggen wat er staat en waarom de paus dit zegt.

Mgr. dr. J. Lescrauwaet houdt de inleidingen. We zullen gezamenlijk de inhoud en de achtergrond van de encycliek bestuderen en bespreken. We hopen dat deze avonden een verrijking van ons geloof mogen zijn en in het bijzonder van onze beleving van de H. Eucharistie.

Iedereen is van harte welkom! Graag even telefonisch aanmelden bij Marc en Vivi Demandt-Kessels (0475-334814) of bij het parochiebureau (0475-334924).
Op de eerste avond ontvangt eenieder de encycliek zoals die is uitgegeven in de reeks ‘Kerkelijke documentatie’ door het secretariaat RKK. Deelname kost ongeveer 5 euro per persoon.

infoMarc en Vivi Demandt-Kessels (0475-334814) of het parochiebureau (0475-334924)
locatieSt. Christoffelparochie, St. Christoffelstraat 32
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl