Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Expositie
expositie
wanneervrijdag 3 oktober 2008 t/m zondag 31 januari 2010    Evangelie van 2008-10-03
 titelReligie & Humor
beschrijving

Religie & Humor, Nederland anno 2009' en ‘Lachen joh!' worden verlengd t/m 31 januari 2010.

Verdragen humor en religie elkaar wel? Of moet datgene wat ‘heilig' is ontzien en gerespecteerd worden? Gaan humor en religie samen? De expositie Religie en humor, Nederland anno 2009 gaat in op dit soort vragen, evenals op de vraag waarom je niet zou mogen lachen met bepaalde aspecten van religie. Het doel van de tentoonstelling is de bezoeker bewust te maken van de vele gezichten en gradaties die humor kan hebben in verband met religieuze onderwerpen. Humor heeft wortels in kritische scherpzinnigheid die een spiegel voorhoudt, in zelfspot, in vooroordelen, in clichés en taboes, zowel binnen een religie als ten aanzien van andere religies. De expositie toont aan dat humor en religie voorkomen in jodendom, christendom en islam.

Met deze expositie wil Orientalis via nieuwe invalshoeken een bijdrage leveren aan het hedendaagse maatschappelijke debat in Nederland.

De tentoonstelling is onderdeel van het festival Geloven in Gelderland. Dit is een cultuurhistorisch festival rondom Gelders religieus erfgoed en sluit aan bij het landelijk Jaar van het Religieus Erfgoed.

info

www.museumparkorientalis.nl

locatieMuseumpark Orientalis
plaatsHeilig Landstichting (Gelderland)
postcode65
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl