Vandaag is dinsdag 17 september
Prinsjesdag / Heilige Lambertus
 

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerdonderdag 8 t/m zondag 11 oktober 2009    Evangelie van 2009-10-08
 titel‘First Catholic Social Days for Europe’
beschrijving

De commissie van bisschoppenconferenties binnen de Europese Unie (COMECE) organiseert volgende maand in Polen een grootschalige katholieke conferentie over sociale kwesties.

Sociale dagen
De conferentie The First Catholic Social Days for Europe vindt van 8 tot en met 11 oktober plaats in de Poolse havenstad Gdańsk. Ze heeft als thema ‘Solidariteit: uitdaging voor Europa’. Aandacht zal onder meer uitgaan naar de menselijke persoon, het gezin en het Europese sociaaleconomische model.

Bisschoppenconferenties
De meerderheid van de verwachte 600 deelnemers zal bestaan uit delegaties van bisschoppenconferenties en uit vertegenwoordigers van verschillende katholieke bewegingen en ordes. Ook vertegenwoordigers van andere kerken zijn uitgenodigd.

Sprekers
Onder de sprekers zijn Hans-Gert Pöttering, voormalig voorzitter van het Europese Parlement; Diarmuid Martin, aartsbisschop van Dublin; en Eveline Herfkens, coördinator van de VN Millennium Campagne. Nog bevestigd dient te worden of Lech Wałęsa, voormalig Pools president en oprichter van de beroemde vakbond Solidariność, aanwezig zal zijn.

Gdańsk
Aanleiding voor de bijeenkomst is de wereldwijde financiële en economische crisis, tachtig jaar na de beurskrach van 1929. De COMECE heeft voor Gdańsk gekozen vanwege haar historische betekenis. Duitse beschietingen in 1939 op munitiedepots van de stad (toentertijd Vrije Stad Danzig geheten) vormden een belangrijke aanleiding voor de Tweede Wereldoorlog. Ook werd daar de vakbond Solidariność in 1981 door Lech Wałęsa opgericht.

Van Luyn
COMECE werd in 1980 opgericht met als doel een directere band te creëren tussen de Rooms-Katholieke Kerk en de Europese Gemeenschap. De commissie komt twee keer per jaar bijeen in Brussel. Sinds 2006 is de Rotterdamse bisschop Ad van Luyn voorzitter van de commissie.

info

www.katholieknederland.nl/actualiteit/2009/detail_objectID693956_FJaar2009.html

locatie
plaatsGdansk (Polen)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl