Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneervrijdag 18 september 2009    Evangelie van 2009-09-18
begintijd18:55 uur
eindtijd20:00 uur
 titelInzegening beeld Onze Lieve Vrouw Bachte
beschrijving

Op vrijdag 18 september 2009, te 18.55 u, heeft in Bachtegrot, gelegen aan de Merelweg te Bachte, de inzegening plaats van het nieuwe beeld van Onze Lieve Vrouw van Smarten.Het witmarmeren kunstwerk van anderhalve meter groot staat op een arduinen sokkel van één meter. Het is geplaatst achter de hoofdkapel en dit met uitzicht op de omgang van O.L.Vr. van Zeven Smarten.Op de korte plechtigheid is er muziekuitvoering van het ensemble Andy Sergeant, houdt Frans Neirinck van de parochieploeg een inleidend woord en zorgt pastoor Julien Standaert van Bachte voor het gebed en de inzegening.Het huidige gipsen beeld verhuist naar een privé-kapel. In het domein van Bachtegrot is één van de zijkapellen, deze die gebouwd werd in 1992, nu volledig toegewijd aan de heilige Antonius.

In de groene oase is er doorlopend bezoek mogelijk aan de hoofdkapel, aan de kapel van O.L.Vr. van Altijd Durende Bijstand en de Rozenkrans, aan de H. Antoniuskapel, aan het beeld en de ommegang van O.L.Vrouw van Smarten en aan de Kruisweg.Het bedevaartsoord trekt de dag door bezoekers en wordt vooral aangedaan voor gebed om genezing. Alle commercialiteit wordt er geweerd. Alleen kan men er één of meer kaarsen laten branden. De opbrengst daarvan dient integraal voor de onderhoud van het domein, beleid dat waargenomen wordt door “Bachte-Grot”, een vzw van vrijwilligers. De voorzitter is Dominiek De Roo. Op de avond van de inzegening staat Bachtegrot extra in de belangstelling n.a.v. de verlichte wandeltocht “Bacht’ in ’t Licht”. Startmogelijkheden zijn er vanaf 19.30 u aan de Graanstokerij Filliers en aan Bachtegrot zelf.

Als het weer wat meezit wordt het een prachtige lichtweerspiegelende avond.

info

www.kerknet.be/bisdomgent/evenement_detail.php?eventsID=8312

locatieBachtegrot Merelweg
plaatsBachte (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl