Vandaag is maandag 16 september  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneervrijdag 25 t/m zondag 27 september 2009    Evangelie van 2009-09-25
begintijd11:45 uur
eindtijd18:00 uur
 titelNCRV Kerkmuziekdagen
beschrijving

Dit jaar organiseert de NCRV in samenwerking met het Zutphens Orgelfestival op 25, 26 en 27 september de elfde editie van de Kerkmuziekdagen. Dit jaar vindt het evenement plaats in Zutphen.

Bezoekers kunnen dit weekend ondermeer deelnemen aan een orgelwandeling, de kerkmuziekquiz, luisteren naar een carillonconcert en genieten van concerten en diverse vieringen bezoeken, van gregoriaans tot anglicaans. Het Roder Jongenskoor geeft een workshop Anglicaanse kerkmuziek.

De elfde editie gaat vrijdag om 11.45 uur van start, als het Klokkenluidersgilde de klokken van de Walburgiskerk luidt. Daarna volgt die dag een gevarieerd programma. Zo is er vrijdagavond een Bachconcert met Klaas Stok op het orgel, met aansluitend completen door een Gregoriaanse Schola.

De orgelwandeling op zaterdagmorgen gaat langs diverse kerken. ’s Middags wordt een workshop Anglicaanse kerkmuziek gegeven, door het Roder Jongenskoor. Ook zijn er die dag het traditionele samenzangprogramma, getiteld ‘Zingen aan het water’, en de evensong met medewerking van het Roder Jongenskoor. Zaterdagavond is een concert van Consensus Vocalis, Concerto d’Amsterdam en solisten onder leiding van Klaas Stok: De Hohe Messe van Johann Sebastian Bach.

Zondag is er een cantatedienst en een kinderconcert.

Bijna alle activiteiten zijn kosteloos te bezoeken. Alleen voor de workshop met het Roder Jongenskoor en de avondconcerten wordt een toegangsprijs gevraagd.

Concerten tijdens de kerkmuziekdagen waar u kaarten voor kunt reserveren:
Voor de workshop met het Roder Jongenskoor, het Bachconcert en de Hohe Messe kunnen er toegangskaarten gereserveerd worden:

  • vrijdagavond 25 september: Bachconcert in de St. Walburgiskerk: voor NCRV-leden € 7,50; voor niet leden € 10,-
  • zaterdagmiddag 26 september in de St. Janskerk een workshop met het Roder Jongenskoor: voor NCRV-leden € 5,-; voor niet leden € 7,50
  • zaterdagavond 26 september in de St Walburgiskerk de Hohe Messe BWV 232 van J.S. Bach voor NCRV-leden € 22,50; voor niet leden € 28,-

Klik hier om de kaarten te reserveren, u betaalt de kaarten aan de kassa vlak voor de aanvang het concert.

info

main.ncrv.nl/leden/activiteiten/ncrv-kerkmuziekdagen-2009-in-hanzestad-zutphen

locatie
plaatsZutphen (Gelderland)
postcode72
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl