Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerzaterdag 5 t/m zondag 6 december 2009    Evangelie van 2009-12-05
begintijd08:30 uur
eindtijd18:00 uur
 titel‘Verenigd door Christus’
beschrijving

Op 5 en 6 december 2009 wordt een bijeenkomst gehouden “Verenigd door Christus” die zal plaatsvinden te Namen Expohallen (België).

Dit is een bijeenkomst die zal beleefd worden vanuit eenheid onder de christenen van verschillende denominaties, talen en culturen.

“In Jezus is er geen sprake van Jood of Griek, van slaaf of vrij mens, van man of vrouw…” zegt Sint Paulus. (Gal.3, 28)

Het is Christus die ons verenigt en die ons in staat stelt om ons te verrijken aan de verschillen, die wij niet willen ontkennen maar daarentegen willen respecteren en liefhebben..dat is de échte eenheid.

 Vier sprekers van verschillende christelijke denominaties zijn uitgekozen omdat ze zich, ondanks heel wat moeilijkheden, laten oproepen door Christus om te werken voor de eenheid onder de christenen:

“Vader, ik bid niet voor hen alleen, maar ook voor diegenen die dankzij hun woorden in Mij geloven, opdat zij allen één zijn…De heerlijkheid, die Gij Mij gegeven hebt, heb Ik hun gegeven met de bedoeling dat ze één zijn zoals wij: Ik in hen en Gij in Mij. Zo zullen zij volmaakt één zijn. Dan zal de wereld erkennen dat Gij Mij gezonden hebt en dat Gij hen hebt liefgehad zoals Gij Mij hebt liefgehad. (Joh.17, 20-23)

Sprekers

  • Broeder Remi Schappacher
  • Rev. Debbie Kendrick
  • Pastor Carlos Payan
  • Mevrouw Vassula Rydén

De bisschop van Namen, Monseigneur Léonard heeft zijn toestemming gegeven om deze bijeenkomst in zijn bisdom te houden.

“De eenheid in België is mogelijk!” Dat is wat wij geloven, want als de Koning der Koningen ons verenigt, nederlands-, frans- alsook duitstaligen, dan zullen we werkelijk de roeping van België beleven die er een is van een land met meerdere culturen. Verschillende inlichtingen kan je terugvinden op deze website in het Frans, Nederlands, Duits en Engels zoals trouwens de bijeenkomst ook zal vertaald worden in deze talen.

Wij vragen je om je alleen dan in te schrijven als je zeker bent om deel te nemen want de plaatsen zijn beperkt en de sprekers zeer bekend.

info

www.verenigddoorchristus.org

locatieHal 2 van het Expositiepaleis, Avenue Sergent Vrithoff 2
plaatsNamen (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl