Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzaterdag 12 september 2009    Evangelie van 2009-09-12
begintijd13:30 uur
eindtijd16:00 uur
 titelTsjerkepaad sluit in Sint Jabik
beschrijving

Het Friese Tsjerkepaad wordt zaterdag 12 september om 13.30 uur officieel afgesloten in de Groate Kerk te St Jabik (St Jacobi Parochie). Pastoor Van der Wal zal vertellen over het Jabikspaad dat in St Jabik begint. Ook zal er op het orgel worden gespeeld, want het is deze zaterdag ook orgeldag.

Als afsluiting is er nog een kuiertocht over een klein gedeelte van het Jabikspaad en door het dorp. Voor de fietsliefhebbers is er een fietstocht door de omgeving.

Tsjerkepaad is, op initiatief van de Raad van Kerken in Friesland, sinds 2004 begonnen met de openstelling van een aantal kerken in de Zuidwesthoek van Friesland op zaterdagmiddagen in de zomer. Dat bleek geweldig aan te slaan en sinds die tijd hebben zich steeds meer kerken opgegeven in heel Friesland. Momenteel doen 240 kerken mee. Duizenden vrijwilligers maken het mogelijk dat de kerken open zijn en mensen gastvrij kunnen worden ontvangen.

De afgelopen maanden hebben in vergelijking met vorig jaar weer meer mensen de Tsjerkepaadkerken bezocht, naar schatting meer dan 40.000 bezoekers, verdeeld over 240 kerken gedurende 11 openstellingen. Vorig jaar waren het er 30.000 in 200 kerken. In een aantal kerken, vooral in de toeristische gebieden, was sprake van een duidelijke stijging. In andere kerken waren er daarentegen minder dan vorig jaar. Vergeleken met vorig jaar is het aantal activiteiten in de kerken toegenomen.

info

www.sintjabik.nl

locatieDe Groate Kerk Sint Jabik
plaatsSint Jacobiparochie (Friesland)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl