Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneervrijdag 18 t/m zondag 20 september 2009    Evangelie van 2009-09-18
 titelFestival Musica Sacra
beschrijving

Van vrijdag 18 tot en met zondag 20 september 2009 is de 27e editie van Musica Sacra Maastricht. Wederom presenteren wij concerten en voorstellingen in de prachtige historische locaties die de binnenstad van de ‘meest Bourgondische stad van Nederland’ rijk is.

Gespreid over vier weekenden begon Musica Sacra Maastricht in 1983 als ‘Europees Festival van Religieuze muziek’. Anno 2009 heeft het zich ontwikkeld tot een compact, thematisch en grensverleggend kunstenfestival dat een ontdekkingstocht vormt op het gebied van ‘het sacrale’. Het begrip ‘sacraliteit’ wordt ruimer geïnterpreteerd dan uitsluitend in associatie met (de Christelijke) religie.

De stormwind die verleden jaar nagenoeg het volledige kunstenveld teisterde en voor vele instellingen het einde betekende, liet Musica Sacra Maastricht ongemoeid. Het Nederlands Fonds voor Podiumkunsten+, de Provincie Limburg en de stad Maastricht engageerden zich wederom voor vier jaar met het festival. Vanwege het kenmerkende karakter en de excellente status kenden ze bovendien een ruimer budget toe. Met gepaste trots en vreugde presenteren we dan ook de nieuwe editie 2009.

Muziek van de Middeleeuwen tot heden, uitgevoerd door (inter)nationale topensembles, een grote diversiteit aan films, dans en eigentijdse theaterproducties, lezingen en beeldende kunst verleiden de liefhebber ook dit jaar weer om die ontdekkingsreis te beleven aan de hand van het tijdloze thema Man en Vrouw schiep Hij hen.

Musica Sacra is genieten van kunst en cultuur tegen het prachtige decor van een nazomers Maastricht!

Lokaties

  • Ainsi, Lage Kanaaldijk 112-113**
  • Bonnefantenmuseum, Avenue Ceramique 250
  • Kapel Zusters Ursulinen, hoek Capucijnenstraat/Grote Gracht
  • Kapel Zusters onder de Bogen, Sint Servaasklooster 14
  • Sint Servaas Basiliek, Keizer Karelplein 5
  • Keizerzaal Sint Servaasbasiliek, Henric van Veldekenplein*
  • Lumière Cinema Maastricht, Bogaardenstraat 40b*
  • Onze Lieve Vrouwebasiliek, Onze Lieve Vrouweplein 7
  • Sint Janskerk, Henric van Veldekenplein
  • Sint Martinuskerk, Rechtstraat 7
  • Theater aan het Vrijthof, Vrijthof 47
  • Toneelacademie, Lenculenstraat 31-33*

* Locatie met beperkte bezoekerscapaciteit
** Er is geen busvervoer

info

Stichting Musica Sacra Maastricht
Vrijthof 47
6211 LE Maastricht
(043) 350 55 41
info@musicasacramaastricht.nl
www.musicasacramaastricht.nl

locatiediversen
plaatsMaastricht (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl