Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzondag 13 september 2009    Evangelie van 2009-09-13
 titelProcessie in Schalkhaar
beschrijving

Na 40 jaar weer processie in Schalkhaar 

Maria van Frieswijk verschijnt dit jaar in het pastoorsbos naast de Nicolaaskerk

Na de grote belangstelling van vorig jaar voor het vernieuwde feest van Maria van Frieswijk wordt de feestdag dit jaar opnieuw georganiseerd op zondag 13 september.

Dit jaar gaat Maria niet naar het landgoed Frieswijk maar blijft ze dicht bij huis, in het pastoorsbos in Schalkhaar. Na de feestelijke eucharistieviering die om 11.00 begint is er op het kerkplein een lunch voor alle bezoekers rondom Maria. Iedereen is uitgenodigd om iets voor de lunch mee te brengen. Het meegebrachte eten wordt voor de eucharistieviering bij elkaar gebracht. Na de lunch trekt de processie in etappes door het pastoorsbos. Onderweg wordt er gestopt voor muziek, zang, gebed en een verhalenverteller. De processie eindigt met een korte viering in de kerk.

Voordat de eucharistieviering begint heeft ieder de gelegenheid om achter in de kerk een gebedsintentie op te geven.

Voor de kinderen is er een speciale taak tijdens de processie. Die bereiden ze voor tijdens de kindernevendienst.

info

www.rk-deo.nl/nieuws.php?cat=algemeen&;newsid=405

locatie
plaatsSchalkhaar (Overijssel)
postcode74
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl