Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerzaterdag 21 november 2009    Evangelie van 2009-11-21
(Opdracht heilige Maagd Maria in de tempel)
begintijd11:00 uur
eindtijd15:00 uur
 titelDebat: ‘Bestaat God? So what?’
beschrijving

De Johannesacademie i.s.m. de Utrechtse Studentenparochie organiseert op 21 november een debat op de Uithof te Utrecht.

Deze intelligente schepselen van God of slimme producten van puur toeval (doorhalen wat niet van toepassing is) gaan in debat over het bestaan van God en over welke consequenties dit heeft voor je leven in deze wereld. Het belooft een krachtmeting te worden! Iedereen is van harte welkom, in het bijzonder studenten.

Debat: "Bestaat God? So what?"
Datum: 21 november 2009
Tijd: 11.00-15.00 uur
Locatie: Universtiteitsbibliotheek Uithof (Utrecht)
Kosten: € 7,- (incl. lunch)

Prof. dr. Herman Philipse, hoogleraar aan de Universiteit Utrecht, staat bekend om zijn vlijmscherpe argumenten ten gunste van het atheïsme. Van zijn hand verscheen het "Atheïstisch manifest" en "Over de onredelijkheid van religie". Ayaan Hirsi Ali schreef er zelfs een voorwoord voor: door het lezen van deze essays werd zij bevrijd van wat haar van kinds af aan gevangen hield, de angst voor God. God bestaat immers niet, aldus Philipse.

Mgr dr. Hans van de Hende denkt heel anders over God. Als gelovig katholiek weet hij zich geroepen om Christus te volgen en heeft hij zijn leven aan God gewijd. Als bisschop is hij onder meer verantwoordelijk voor de opleiding van priesters in zijn bisdom. Zijn overtuiging is duidelijk, maar wat voor argumenten heeft hij hiervoor?

Prof. dr. Marcel Sarot is bijzonder hoogleraar "Theologie als wetenschapsgebied" aan de Universiteit Utrecht. Hij publiceerde over de rationaliteit van het christelijk geloof en gaat daarmee lijnrecht in tegen de argumenten van Herman Philipse. Is kennis over God dan wetenschappelijk te bewijzen? Kan je wetenschappelijk gezien überhaupt iets zeggen over God?

info

info@leerhuis.nl
www.leerhuis.nl

locatieBoothzaal (Universiteitsbibliotheek), De Uithof, Heidelberglaan 3
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl