Vandaag is maandag 16 september  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzondag 25 oktober 2009    Evangelie van 2009-10-25
begintijd10:30 uur
eindtijd17:00 uur
 titelDamiaandag
beschrijving

Grote manifestatie in de Martinuskerk te Sint-Oedenrode
o.a. viering, eenakter over Damiaan, lezing, muziek. Entree gratis.

Op zondag 25 oktober zal er in de kerk van de H. Martinus in Sint-Oedenrode een bijeenkomst worden gehouden ter gelegenheid van de heiligverklaring van pater Damiaan. Deelname aan deze dag is gratis. Het programma - waarbij iedereen die Damiaan en de Damianen een warm hart toedraagt welkom is - is als volgt:

10.30 uur: Eucharistieviering
Aan deze viering werken mee het parochieel kerkkoor en drie gilden. Tijdens de viering zal dhr. Marius Buiting, de voorzitter van de Beweging van Barmhartigheid, spreken over 'barm-hartig leven'.

Verder zullen tijdens de dienst twee intermezzo's worden ingelast. In het eerste wordt de muziek van het lied 'Muss i denn' wordt gespeeld, een Duits volkslied dat door fanfare die Damiaan op Molokai had opgericht, steevast werd gespeeld bij begrafenissen: een vrolijke noot bij deze haast dagelijks terugkerende droevige plechtigheid.

In het tweede intermezzo zingt dhr. Hein Remmers het 'Lied van Damiaan', hierbij begeleid door de componist van het lied Sjef van Rooij.

12.00 uur: Pauze
Tijdens de pauze wordt gezorgd voor koffie en broodjes. Er is tijdens de pauze gelegenheid om enkele onderdelen te bezichtigen van een Damiaantentoonstelling die in zijn geheel te zien zal zijn in het Damiaancentrum in Olland. Verder wordt er een half uur durende film over het leven van Damiaan vertoond en kunnen de kleineren kijken naar de filmstrip 'Kamiano en ik'. Onder de pauze treedt het seniorenorkest 'Dommelvolk' op.

13.00 uur: Middagprogramma
Dit programma bestaat uit twee delen. Het eerste is een lezing van de heer Jan de Volder, de schrijver van het pas verschenen boek ‘De geest van Damiaan - Een heilige voor ons tijd’.

Het tweede programmapunt is een éénakter gespeeld door Hans Lakwijk. In deze eenakter komt Damiaan postuum aan het woord.

15.00 uur: Sluiting van de viering, onder het genot van een hapje en een drankje

Als u naar deze viering denkt te komen, verzoeken wij u, in verband met de te verwachten drukte en de catering, dient u zich vóór 25 september aan te melden.

info

info@damiaancentrum.nl
www.damiaancentrum.nl

locatieKerk van de H. Martinus
plaatsSint-Oedenrode (Noord-Brabant)
postcode54
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl