Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
KRO

KRO

Website E-mail

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 4 oktober 2009    Evangelie van 2009-10-04
(Werelddierendag / Sint Franciscus)
begintijd20:15 uur
eindtijd22:00 uur
 titelMusical Franciscus, troubadour van God
beschrijving

De kerkmusical Franciscus, troubadour van God, over het leven van Franciscus, wordt eenmalig uitgevoerd op zondagavond 4 oktober in de St. Jansbasiliek in Laren (N-H). Je kunt er bij zijn.

Achtergronden
In het gelijknamige Radio5-programma hoorde je wekelijks de achtergronden van dit Franciscus-verhaal. Het werd duidelijk hoe de cast langzaam maar zeker vorm kreeg en hoe de eerste repetities verliepen. Maar je kreeg ook een beeld van de vele sporen van Franciscaanse spiritualiteit in Nederland tot de dag van vandaag.

Grande Finale
De jaren die componist Edwin Schimscheimer aan het schrijven van de musical heeft besteed, krijgen een grande finale in de basiliek met een voorstelling onder regie van Maurice Wils. Een voorstelling die live wordt uitgezonden op Radio 5 van 19.00 tot 22.00 uur en uitgebreid te volgen is op Katholiek Nederland. Uitvoerenden zijn het Non Stop Koor o.l.v. Majel Lustenhouwer, een groot aantal solisten, waaronder Frans Fieselier, en een ensemble met o.a. leden van het Metropole Orkest o.l.v. componist Edwin Schimscheimer.

Kaarten bestellen
Je kunt daar bij zijn: via de Servicelijn van de KRO (0900-1304, 10 ct. p/m) kun je kaarten reserveren voor deze unieke uitvoering op zondag 4 oktober van 20.15 tot 22.00 uur. Er zijn toegangsbewijzen verkrijgbaar van € 15,- en € 20-.

Kerstspecial Assisi
Maar dat is niet alles. De solisten gaan ook nog naar Assisi om opnamen te maken voor een kerstspecial op TV die uitgezonden wordt op Kerstavond via Nederland 2. Op basis van opnamen die met het Metropole Orkest zijn gemaakt, vertellen we het verhaal van Franciscus op de belangrijke plaatsen in Assisi.

Je kunt alle afleveringen van Franciscus, troubadour van God nog beluisteren via de site van katholieknederland.nl . En Urbi@Orbi was bij de eerste bijeenkomst aanwezig van koor en solisten in het Augustinessenklooster in Hilversum en maakte er een sfeervolle reportage van (je ziet het item op ongeveer 3'41").

info

tv.kro.nl/nieuws.aspx?articleId=225420

organisatieKRO
locatieSt. Jansbasiliek
plaatsLaren (Noord-Holland)
postcode12
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl