Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerwoensdag 18 augustus 2010    Evangelie van 2010-08-18
 titelVirga Jesseommegang
beschrijving

Al ruim zes eeuwen lang worden de Virga Jessefeesten als een erfstuk van de ene generatie Hasselaren doorgegeven aan de volgende. In 2010 zetten we die Hasseltse traditie verder.

Tijdens de Zevenjaarlijkse Virga Jessefeesten is de stad Hasselt in feest: als een oude dame smukt ze zich op en toont ze zich op haar best aan de bezoekers van buiten. De verschillende stadswijken - die in Hasselt "rotten" worden genoemd - doen hun uiterste best om er zo feestelijk mogelijk uit de zien: sfeervolle versieringen en verlichting, muziek op de pleintjes en in de straten en allerhande initiatieven zorgen voor een uitnodigend en gastvrij karakter van de hele stad. Alle dagen tijdens de feestperiode van 13 tot 29 augustus kunt u in Hasselt terecht voor een bezoek aan de “rotten”.

Op de zondagen 15, 22 en 29 augustus en op woensdagavond 18 augustus trekt de eeuwenoude ommegang door de straten van de stad. De christelijke oorsprong van de feesten leeft nog altijd verder in deze mariale ommegang. Een beeldende stoet trekt toeschouwers voorbij met duidelijk herkenbare traditionele processie-elementen. De ommegang wil de toeschouwer vooral tot bezinning brengen en ontroeren, aanspreken in beeld, woord en zang. De ommegang biedt de toeschouwer langs de weg een reflectie op ons leven van vandaag.

Ook de culturele verenigingen van de stad doen mee en zorgen er telkens weer voor dat de feesten niet ongemerkt voorbijgaan.

info

www.virga-jessefeesten.be

locatie
plaatsHasselt (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl