Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneervrijdag 26 maart 2004    Evangelie van 2004-03-26
 titelSteinmeyer-orgelconcert
beschrijvingOp vrijdag 26 maart a.s. wordt in het kader van de maandelijkse orgelcyclus een concert gegeven door André van Vliet uit Polsbroek op het beroemde Steinmeyer-orgel te Alphen aan den Rijn in de Adventskerk, Julianastraat 69.

Het wordt een Frans getint concert met werken van Franck, Guilmant, Widor, Bonnet en Mailly (België). Geopend wordt met een bewerking van Gez. 166 van de hand van Schuurman, afgesloten wordt met een koraalfinale van André van Vliet zelf.

André van Vliet (geb.1969) begeleidde al op zeer jonge leeftijd de erediensten in zijn woonplaats, gevolgd door een vaste aanstelling als kerkorganist in 1984. Hij volgde lessen bij Gijsbert Lekkerkerker en later bij Herman van Vliet. Hij studeerde op het Utrechts Conservatorium waar hij in 1991 het diploma behaalde.

Op koorconcerten en zangavonden is hij een graag geziene begeleider op zowel orgel als vleugel, ook groeit het aantal uitnodigingen voor orgelconcerten. Tevens is André dirigent van een aantal koren en organist in Polsbroek.

Het concert begint om 20.15 uur, toegang € 5,-

infoOrgelcommissie Adventskerk, (0172) 493394 of verhazendonk@planet.nl
www.orgelcommissiealphen.tk
locatieAdventskerk, Julianastraat 69
plaatsAlphen aan den Rijn (Zuid-Holland)
postcode24
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl