Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzaterdag 19 t/m zondag 27 september 2009    Evangelie van 2009-09-19
 titelVredesweek
beschrijving

De Vredesweek van IKV Pax Christi wordt gehouden van zaterdag 19 t/m zondag 27 september 2009.

Tegenstellingen overbruggen
In de Vredesweek staat Nederland een week lang stil bij oorlog en vrede. Alhoewel, het is bepaald niet stil. Heel veel lokale en landelijke vredesgroepen organiseren een veelheid van activiteiten om het belang van vrede en de noodzaak van de strijd tegen oorlog onder de aandacht te brengen. Die noodzaak is er in veel landen in de wereld waar oorlog en geweld van alle dag zijn. Die noodzaak is er ook hier in Nederland, waar mensen van allerhande religies, overtuigingen en afkomst met elkaar samen moeten leven. Samen leven in een samenleving waar ook steeds vaker tegenstellingen opgeroepen worden. Een samenleving waar die tegenstellingen juist overbrugd moeten worden.

Klimaat van vrede
Dit jaar is het motto van de vredesweek 'Naar een nieuw klimaat van vrede'. Waarbij natuurlijk gedacht kan worden aan de gevolgen van klimaatproblemen die de tegenstellingen in de wereld vergroten. Maar ook aan een nieuw klimaat dat door de koers van de nieuwe Amerikaanse president Obama gecreëerd is, met nieuwe kansen voor vrede en ontwapening. Maar vooral ook een klimaat waar mensen in Nederland van onderaf kunnen werken aan een klimaat van begrip en respect voor elkaars eigenheden en vooral elkaars overeenkomsten.

Doe mee!
Wilt u een activiteit, presentatie, film of discussie over oorlog en vrede bezoeken, bekijk dan het overzicht met alle lokale activiteiten en het overzicht met de landelijke activiteiten. Wilt u zelf iets organiseren, laat u dan inspireren door de ideeën die op de Vredeswerkdag werden gepresenteerd (zie de verslagen van de workshops onderaan) en bekijk het materiaal dat voor handen is.

Voor de Lieve Vrede-prijs
In 2009 wordt de Voor de Lieve Vrede-prijs uitgereikt aan de meest succesvolle vredesweekactiviteit van 2009. Meedoen? Upload uw activiteit in de agenda (inlog aanvragen)en stuur voor 30 september een verslag van uw activiteit op aan vredesweek@ikvpaxchristi.nl en win € 250 voor een nog leukere vredesweekactiviteit in 2010.

info

vredesweek@ikvpaxchristi.nl
www.ikvpaxchristi.nl/vredesweek.htm

locatie
plaatsNederland
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl