Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzaterdag 26 september 2009    Evangelie van 2009-09-26
begintijd09:45 uur
eindtijd17:45 uur
 titelPelgrimstocht naar Tongeren
beschrijving

Pelgrimeren naar Maria, Oorzaak onzer Blijdschap in Tongeren.

Reeds eeuwen terug kwamen er pelgrims naar Tongeren. In dit kroningsjaar wil de vzw Kroningsfeesten van Tongeren deze traditie terug in ere herstellen samen met het Dekenaat van Tongeren. Er zal in de toekomst een pelgrimshoekje (met pelgrimskaart en stempel alsook bijkomende informatie) komen in de Basiliek van Tongeren waardoor pelgrimeren op elk ogenblik zal kunnen gehonoreerd worden. Gezien de kroningsfeesten 7-jaarlijks worden georganiseerd zal er van kroning tot kroning jaarlijks vanuit 7 richtingen een georganiseerde pelgrimstocht worden gehouden waarbij telkens 1 richting zal worden begeleid. Dit jaar is dit vanuit Maastricht waarbij op verschillende afstanden zal kunnen ingestapt worden als volgt:

Maastricht St Servaaskerk 34 km
09.45 (korte ceremonie)
Eben Emael fort 26 km
11.50
Bassenge OLVr Grot 18 km 13.45 (begeleide bezinning)
Glons Kerk 10 km
15.30
Sluizen Romaans Kerkje 6 km
16.20 (bezinning zelfstandig

Naast Maastricht kan er op eigen initiatief vertrokken worden vanuit:

  • Bilzen – Hoeselt
  • Hasselt – Kortessem
  • Horion-Hozimont
  • Riemst
  • St-Truiden – Borgloon
  • Voeren

Bezinningsteksten en mogelijke plaatsen voor bezinningsmomenten zullen via de website www.kroningsfeesten.be beschikbaar gesteld worden vanaf september. Vanuit Maastricht zullen deze teksten ter plaatse beschikbaar gesteld worden en zullen de bezinningsmomenten begeleid worden.

Iedere pelgrim die hieraan “officieel” wenst deel te nemen (vanuit welke richting ook) moet zich inschrijven op het nummer 00 32 (0) 12 23 02 85 en dit van 10/08/09 tem 05/09/09 (liefst na 18h).

De bedoeling is dat deze pelgrims toekomen in Tongeren Parochiezaal St-Jan (St-Jansstraat – Tongeren) tussen 17h15 en 17h45 waarna in groep wordt vertrokken naar de Basiliek rond 18h om aldaar vóór de misviering van 18h30 een oorkonde in ontvangst te nemen.

Nadien kunnen zij - indien zij dit nog zouden wensen/kunnen - dit jaar mee opstappen in de lichtprocessie om 20h30 ter afsluiting van de kroningsfeesten 2009.

info

www.kroningsfeesten.be/kroning/content/pelgrimstocht-naar-tongeren-op-26-september

locatie
plaatsTongeren (Gelderland)
postcode81
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl