Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Groningen-Leeuwarden
(B Groningen)

Bisdom Groningen-Leeuwarden

Website E-mail

Ubbo Emmiussingel 79
9711 BG  Groningen

(050) 40 65 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 26 juni 2004    Evangelie van 2004-06-26
 titelKom en leer de nieuwe bewegingen kennen
beschrijvingDe gelegenheid om vanuit heel Nederland naar Dokkum te komen is op 26 juni waar vijftien kerkelijke bewegingen en gemeenschappen zich presenteren. Kom op bedevaart naar Dokkum en leer de jonge Kerk kennen.

Vijftien jonge kerkelijke bewegingen en gemeenschappen komen op zaterdag 26 juni op uitnodiging van mgr. Eijk naar Dokkum. Daar zullen zij hun inspiratie en vernieuwend christelijk leven met een breed publiek delen. Deze dag is één van de evenementen die dit jaar in Dokkum plaatsvinden ter gelegenheid van de herdenking van Bonifatius die 1250 jaar geleden in Dokkum werd vermoord.

Met het thema van de dag: ‘Vol vuur...je leven geven, je leven winnen’ als leidraad, zullen diverse inleidingen gegeven worden aangevuld met een aantal boeiende ervaringen uit het leven van deze bewegingen en gemeenschappen. Het programma wordt afgewisseld met diverse artistieke momenten onder andere verzorgd door een groot jongerenkoor.
De ochtend staat in het teken van Bonifatius met een inleiding door Mgr. Eijk over de waarde van Bonifatius voor deze tijd. ’s Middags staan de nieuwe bewegingen centraal. Dit wordt ingeleid door Mgr. van Burgsteden (bisschoppelijk gedelegeerde voor de nieuwe bewegingen).

De dag begint om 10.30 en duurt tot 17.00uur en vindt plaats in de Bonifatiuskapel te Dokkum. Voor tieners en kinderen zijn er eigen programma’s en er is een crèche voor de allerkleinsten. Jongeren van 17 tot 30 jaar worden al op vrijdagavond uitgenodigd voor een jongerenprogramma met muziek, kennismaking en verdieping.

Tijdens de pauzes is er een infomarkt voor kennismaking met de afzonderlijke bewegingen. Kortom: een unieke mogelijkheid om op één dag kennis te maken met ca. 15 jonge levendige onderdelen van onze 2000 jaar oude Kerk.

In de middagpauze is er gelegenheid tot het ontvangen van het sacrament van verzoening en tot aanbidding van het Allerheiligste.

Rond een uur of half vier is er weer een plechtige Eucharistieviering waarin onze bisschop voorgaat samen met mgr. Van Burgsteden, hulpbisschop van Haarlem, en alle aanwezige pastores.

Aan de dag werken o.a. mee: Cursillo, St. Egidiusgemeenschap, Focolarebeweging, Foyer de Charité, Geloof en Licht, Gemeenschap Emmanuel, Katholieke Charismatische Vernieuwing, Kinder- en Jeugdwerk Samuel, Legioen van Maria, Marriage Encounter, Neokatechumenale Weg, Werkgroep Katholieke Jongeren.


NB:
Jongerenprogramma: vrijdag 25 juni vanaf 20.00 uur ontvangst

De jongeren worden al een dag eerder uitgenodigd om met hen vanaf Veenwouden op pelgrimstocht te gaan naar Dokkum. Daar zal hen in de kapel een avondprogramma aangeboden worden dat moet gaan lijken op wat de jongeren tijdens de Wereldjongerendagen hebben meegemaakt. Dan blijven ze overnachten in een sporthal. De volgende dag zijn er nog interessante workshops en daarna voegen de jongeren zich in het programma van de nieuwe bewegingen. Er is een programma van muziek, dans en gesproken woord gepresenteerd door jonge leden van de bewegingen. Voor de kinderen en de allerkleinsten is er een apart programma.

infoPaul Verheijen pr. (0519) 292476, Enno Dijkema (020) 4160334 en
www.bonifatius1250.nl
organisatieBisdom Groningen-Leeuwarden
locatieBonifatiuskapel, Bronlaan
plaatsDokkum (Friesland)
postcode91
bisdomGroningen-Leeuwarden
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl