Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Reis
reis
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 30 oktober t/m zondag 1 november 2009    Evangelie van 2009-10-30
 titelNo Apologies
beschrijving

Het Centrum voor Huwelijk en Gezin van het Bisdom Roermond organiseert van 30 oktober tot en met 1 november een kamp in Banneux in België voor tieners van 12 tot 18 jaar.

Tijdens het kamp wordt het No Apologies preventieproject gegeven. Dit project helpt tieners om gezonde keuzes te maken en zich te onthouden van risicogedrag. Het programma is door Focus on the Family in de VS ontwikkeld en heeft inmiddels bewezen erg succesvol te zijn: in meer dan 22 landen wordt gewerkt met No Apologies, al dan niet op advies van de desbetreffende overheid. Alles kan en alles mag. Taboes worden doorbroken en elk onderwerp wordt bespreekbaar. Op het eerste gezicht een ideale situatie om je vrij te voelen en van het leven te genieten.

Echter heeft dit ideaalbeeld van de huidige samenleving een enorme keerzijde. Er is een toename van infectieziekten, tienerzwangerschappen en verbroken relaties. Cijfers die ons een beeld geven van tabak-, alcohol- en drugsgebruik liegen er niet om. Is met onze huidige instelling de toekomst van onze samenleving niet in het geding? De voorlichtingen die gegeven worden aan tieners en jongeren gaan vaak ook uit van het ‘alles kan en mag’ principe, terwijl zelfs de politiek er langzaam achter komt dat de keerzijde niet zal veranderen.

Tijd dus voor een ander soort voorlichting waarin de lichamelijke en geestelijke gezondheid van de tiener centraal staat. Dat het No Apologiesproject nodig is in onze huidige samenleving maken de voorlichtingsdagen op verschillende Nederlandse scholen duidelijk. “Ik wist niet dat seks zoveel invloed kon hebben op mijn toekomst”, aldus een leerling van een VMBO school na een No Apologies voorlichtingsdag. Er is veel onduidelijkheid over liefde en seksualiteit, maar ook over drugsgebruik, alcohol en roken. Zelfs experimenterende leerlingen weten vaak niet wat voor gevolgen risicogedrag kan hebben en komen daar pas achter als het al te laat is.

No Apologies geeft tieners een kans om na te denken over het maken van keuzes waar later geen verontschuldigingen voor nodig zijn.

info

(0475) 38 68 92
chg@bisdom-roermond.nl

organisatieBisdom Roermond
locatie
plaatsBanneux (België)
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl