Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Liturgie
liturgie
Interkerkelijke Schola Cantorum Dordrecht
(Gregoriaans Dordt)

Interkerkelijke Schola Cantorum Dordrecht

Website E-mail

De Interkerkelijke Schola Cantorum Dordrecht en Omstreken is een Oecumenische Schola die probeert het erfgoed van het gregoriaans te bewaren en uit te dragen.

Mw. drs. E.M. Stuurman
p/a Voorstraat 120
3311 ER  Dordrecht

(06) 313 922 18

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 11 juni 2010    Evangelie van 2010-06-11
(Heilig Hart van Jezus)
begintijd19:30 uur
eindtijd20:00 uur
 titelAfsluiting jaar Schola Cantorum
beschrijving

De Completen – Het Kerkelijk Avondgebed

Het getijdengebed, ook wel Goddelijk Officie genoemd, maakt deel uit van de eredienst van de katholieke Kerk. In de getijden worden met woorden uit de Bijbel de scharniermomenten van de dag geheiligd, zoals het opgaan en ondergaan van de zon, halverwege de dag en bij het slapen gaan. Dit gaat steeds met een cyclus van vier weken. Het getijdengebed is sinds het Tweede Vaticaans Concilie niet alleen bedoeld voor priesters en religieuzen, maar voor alle gelovigen.

Op vrijdag 11 juni sluit de Schola het  26ste seizoen af met het bidden / zingen van de Completen, het kerkelijk avondgebed. Wij doen dat in de Trinitatiskapel.Vriesestraat 22 te Dordrecht.  Aanvang 19. 30 uur.

U bent van harte welkom deze dienst met ons mee te vieren.

info

Ben Odijk
ben.odijk@planet.nl
www.gregoriaansdordt.com

organisatieInterkerkelijke Schola Cantorum Dordrecht
locatieTrinitatiskapel, Vriesestraat 22
plaatsDordrecht (Zuid-Holland)
postcode33
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl