Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Liturgie
liturgie
Interkerkelijke Schola Cantorum Dordrecht
(Gregoriaans Dordt)

Interkerkelijke Schola Cantorum Dordrecht

Website E-mail

De Interkerkelijke Schola Cantorum Dordrecht en Omstreken is een Oecumenische Schola die probeert het erfgoed van het gregoriaans te bewaren en uit te dragen.

Mw. drs. E.M. Stuurman
p/a Voorstraat 120
3311 ER  Dordrecht

(06) 313 922 18

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 6 juni 2010    Evangelie van 2010-06-06
begintijd16:30 uur
eindtijd17:30 uur
 titelVespers Schola Cantorum
beschrijving

.

Sacramentsdag – 6 juni 2010

Op Sacramentsdag herdenken we, dat op Witte Donderdag, tijdens het laatste avondmaal, het heilig Sacrament des Altaars  is ingesteld. Het boetekarakter van de Goede Week staat een feestelijke herdenking op de Witte Donderdag zelf in de weg. Daarom is in de middeleeuwen een afzonderlijk feest ingevoerd, dat in 1264 in de kerk algemeen werd. Het Hoogfeest van het Heilig Sacrament van het Lichaam en Bloed van Christus wordt in veel landen op de donderdag na Drievuldigheidszondag gevierd. De Nederlandse RK.Kerkprovincie viert Sacramentsdag op de zondag daarna.

De Interkerkelijke Schola Cantorum van Dordrecht en Omstreken bidt / zingt de vespers van dit feest in de H.Antoniuskerk,  Burgemeester de Raadtsingel 45 te Dordrecht op zondag 6 juni a.s. om 16.30 uur.

U bent van harte welkom deze dienst met ons te vieren.

Ben Odijk

Koorleider / organist

info

Ben Odijk
ben.odijk@planet.nl
www.gregoriaansdordt.com

organisatieInterkerkelijke Schola Cantorum Dordrecht
locatieH. Antoniuskerk
plaatsDordrecht (Zuid-Holland)
postcode33
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl