Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Liturgie
liturgie
Interkerkelijke Schola Cantorum Dordrecht
(Gregoriaans Dordt)

Interkerkelijke Schola Cantorum Dordrecht

Website E-mail

De Interkerkelijke Schola Cantorum Dordrecht en Omstreken is een Oecumenische Schola die probeert het erfgoed van het gregoriaans te bewaren en uit te dragen.

Mw. drs. E.M. Stuurman
p/a Voorstraat 120
3311 ER  Dordrecht

(06) 313 922 18

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 1 november 2009    Evangelie van 2009-11-01
(Allerheiligen)
begintijd16:30 uur
eindtijd17:30 uur
 titelVespers voor de Overledenen
beschrijving

Allerheiligen – 1 november – Allerzielen

In ieder mensenleven spelen bepaalde dagen een belangrijke rol. Dagen waarop iets gevierd wordt: een verjaardag, een trouwdag, maar het kunnen ook dagen zijn waarop je iemand gedenkt, iemand die op die en die dag is overleden; iemand uit je familie of iemand die je heel hoog had, een vriend of vriendin, een collega.

Als geloofsgemeenschap kennen we ook zulke dagen. Op bepaalde data gedenken we de heilige Maria, Willibrord of Antonius vermeld in een zogenaamde “heiligenkalender”.

Om nu al die heiligen te gedenken die geen eigen feestdag hebben viert de kerk al vele eeuwen lang het feest van ALLERHEILIGEN. Wij denken dan aan allen die ons zijn voorgegaan en van wie wij geloven, dat zij nu leven in de eeuwige vrede en vreugde van God.

Het ligt dan ook voor de hand, dat het de dag nà de 1e november ALLERZIELEN  is, de gedachtenis van alle overleden gelovigen. Op die dag noemen wij hun namen en bezoeken hun graven, zetten er bloemen op.

Allerheiligen en Allerzielen: ze horen bij elkaar, zó zelfs dat ze in één te vieren zijn op de avond van zondag de 1e november, als de gedachtenis aan hen die ons voorgingen. Wij bidden / zingen dan  om 16.30 uur de “Vespers voor de Overledenen” in de Sint Petruskerk, Mimosastraat 2 in Zwijndrecht.

Voorafgaand aan de vespers kunt U de naam noteren van een dierbare overledene die bij het begin van de vespers wordt genoemd, terwijl gelijktijdig een kaars voor hem / haar wordt aangestoken aan de paaskaars. Voor iedere genoemde naam één kaars. Alle ontstoken kaarsen blijven branden tot ze van zelf weer doven.

Tekstboekjes met Latijnse en Nederlandse tekst zijn aanwezig, zodat U alles goed kunt mee beleven indien U hier prijs op stelt.

Hartelijk welkom deze dienst met ons mee te vieren.

Ben Odijk

Koorleider / organist

info

Ben Odijk
ben.odijk@planet.nl
www.gregoriaansdordt.com

organisatieInterkerkelijke Schola Cantorum Dordrecht
locatieSint Petruskerk
plaatsZwijndrecht (Zuid-Holland)
postcode33
bisdomRotterdam
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl