Vandaag is maandag 16 september  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Haagse Bedevaarten

Haagse Bedevaarten

Website E-mail

p/a Weena 1053
3013 AL Rotterdam
(010) 414 95 77

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 31 oktober t/m zondag 1 november 2009    Evangelie van 2009-10-31
 titelBedevaart naar Maria van Kevelaer
beschrijving

Op 31 oktober en 1 november 2009 organiseert de Haagse Bedevaarten een volledig verzorgde tweedaagse bedevaart naar het bekende Maria-oord Kevelaer in Duitsland. Met deze sfeervolle herfstbedevaart wordt het bedevaartseizoen 2009 afgesloten.

Na aankomst in Kevelaer op 31 oktober vieren we in de Kaarsenkapel de Heilige Mis.

’s Middags overwegen we de Kruisweg. ’s Avonds, na het diner, is er een plechtig Lof, wederom in de Kaarsenkapel. De dag wordt afgesloten met een gezellig samenzijn met een kopje koffie.

Op 1 november, Hoogfeest van Allerheiligen, zal in de Basiliek van Kevelaer het bede­vaartjaar worden afgesloten. We nemen deel aan de plechtigheden, waarbij de pelgrims­poorten van de basiliek worden gesloten en de pauselijke zegen wordt gegeven.

Achtergrond heiligdom
Vele Nederlanders weten sinds 1642 de weg naar dit Maria-oord te vinden, waar Maria als de Troosteres der Bedroefden wordt vereerd. Het is een populair bedevaartsoord. Dit komt omdat we er ons thuis voelen, als het ware “bij Moeder thuis” voelen. Ook al zijn we over de grens. Het is wel eens Nederlands grootste pelgrimsoord genoemd. Dit komt omdat Kevelaer bij haar ontstaan als genadeoord Nederlands was. Maar ook omdat de Nederlandse pelgrims duidelijke sporen hebben achtergelaten. De vele kaarsen en wapenschilden in de Kaarsenkapel zijn daar door de eeuwen heen stille getuigen van. Kevelaer is een oord van gebed. Bij Maria, de Moeder Gods, die ook onze Moeder is, mogen we even tot rust komen, even onze nood klagen, even uithuilen. De kerkelijke plechtigheden zijn altijd mooi en dragen bij tot een goed en Katholiek gevoel in Kevelaer.

Opstapplaatsen
Delft, Den Haag, Leiden, Leidschendam, Rijswijk, Rotterdam en Schiedam

info

www.bedevaart.nl

organisatieHaagse Bedevaarten
locatie
plaatsKevelaer (Duitsland)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl