Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Reis
reis
Congregatie van Sint Jan
(Sint Jan)

Congregatie van Sint Jan

Website E-mail

Met o.a. de Broeders van Sint Jan, de Zusters van Sint Jan en het jongerenprogramma Licht Vuur & Waarheid

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdonderdag 20 t/m zondag 23 mei 2004    Evangelie van 2004-05-20
 titelSt. Jacobus achterna
beschrijvingMeelopen met honderden jongeren die vanuit vier routes - het noorden en het zuiden, het oosten en het westen - naar Vézelay trekken, in het weekend na Hemelvaart, van 21-23 mei. Verschillende bewegingen en gemeenschappen in Frankrijk organiseren deze tocht al jaren en het is inmiddels uitgegroeid tot een soort WJD-happening - een fantastische evaring van een springlevende Kerk... ter voorbereiding op de Wereldjongerendagen in Köln volgend jaar! Wij vertrekken vanuit Brussel naar Parijs vrijdagavond, voor een grote gebedswake in de St. Gervaiskerk in de franse hoofdstad, vanwaar we zaterdag naar het startpunt rijden voor de noord-route. In Vézelay komen we de andere drie routes tegen voor een intens moment in de eeuwenoude basiliek - beroemd vanwege de relieken van de H Maria Magdalena en de tweede kruistocht, gepredikt door de H. Bernardus. Zondagavond laat weer terug in Den Haag - met overnachtingsgelegenheid aldaar.

Dit jaar trekt de H. Theresia van Liseux met ons mee, want haar relieken zijn er ook bij! En p. Nicolas Buttet, van de gemeenschap Eucharistein, en mgr. Gilson, bisschop van het bisdom waar Vézelay onder valt. En veel broeders en zusters van St.Jan en andere gemeenschappen.

Leeftijd vanaf 13 jaar.
De prijs staat nog niet vast.

info lvw@stjan.org
www.lvw.stjan.org
routesdevezelay.cef.fr/
organisatieCongregatie van Sint Jan
locatieBrussel-Parijs-Vézelay
plaatsVézelay (Frankrijk)
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl