Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Liturgie
liturgie
Bisdom Haarlem-Amsterdam
(B Haarlem)

Bisdom Haarlem-Amsterdam

Website

Postbus 1053
2001 BB Haarlem

Leidsevaart 146
2014 HE  Haarlem

tel (023) 5112 600
fax (023) 5112 629

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 21 november 2009    Evangelie van 2009-11-21
(Opdracht heilige Maagd Maria in de tempel)
begintijd10:30 uur
eindtijd12:00 uur
 titelDiakenwijding Bisdom Haarlem
beschrijving

Op 21 november, gedachtenis van de opdracht van Maria in de tempel, worden acht diakens gewijd in de kathedrale basiliek van Sint Bavo aan de Leidsevaart te Haarlem. De Pontificale Eucharistieviering wordt gecelebreerd door de Bisschop van Haarlem-Amsterdam, mgr. dr. Jozef M. Punt en begint om 10.30 uur. Na afloop van de Plechtigheid is er in de zijkapellen van de kathedraal gelegenheid om de nieuwe diakens te feliciteren. Onder de wijdelingen zijn vijf permanente diakens (M. Kaaijk, F. Kamp, R. Keetelaar, P. Koopman en W. Timmer) en drie transeünte diakens (P. Banaszak, E. Kaak en B. Sestito). De drie transeünte diakens hopen op de zaterdag na Pinksteren de priesterwijding te ontvangen.

Marcel Kaaijk is afkomstig uit Zaandam. Als bloemist en door zijn parochiewerk heeft hij vele mensen leren kennen en hij merkte dat het omgaan met mensen hem lag. Maar zijn roeping tot het diaconaat is van een meer geestelijke aard en daarin heeft Lourdes een grote rol gespeeld. Frank Kamp is sinds enkele jaren pastoraal werker in Heerhugowaard. Het verlangen om diaken te worden heeft al veel eerder bij hem gespeeld, maar hij was nog te jong: een permanent diaken moet 35 jaar oud zijn. Ryan Keetelaar kreeg in Muiden en Weesp steeds meer taken in de parochie waar hij destijds woonde en werkte. Het verlangen ontstond permanent diaken te worden en de Bisschop heeft hem al enige tijd geleden gevraagd werkzaamheden te verrichten in de parochies van Kortenhoef, Ankeveen en Nederhorst den Berg; daar zal Ryan ook na zijn wijding als diaken werkzaam zijn. Prof. Paul Koopman is vervroegd met emeritaat gegaan  als hoogleraar management-psychologie. Vorig jaar was hij een van de inleiders op de conferentie voor de staven van de priesteropleidingen in Nederland. Hij zal naast werkzaamheden in de parochie, als diaken bij de opleidingen op De Tiltenberg betrokken zijn. Wim Timmer is adjunct-hoofdaalmoezenier van het Justitiepastoraat en bovendien werkzaam als aalmoezenier in penitentiaire inrichting Noord Holland Noord in Heerhugowaard.

De drie transeünte diakens Pawel Banaszak, Elroy Kaak en Bruno Sestito hebben onlangs het meer theoretische gedeelte van hun priesteropleiding afgerond. Sinds het tweede jaar van hun opleiding hebben zij stages gedaan en zij zijn nu in hun pastorale jaar respectievelijk in Den Helder, Beverwijk en Heemskerk ter voorbereiding op hun priesterwijding. Pawel heeft op 16 oktober het baccalaureaatsexamen afgelegd, evenals Karel Donders.

info

www.tiltenberg.org
www.bisdomhaarlem.nl

organisatieBisdom Haarlem-Amsterdam
locatieKathedrale basiliek van Sint-Bavo, Leidsevaart 146
plaatsHaarlem (Noord-Holland)
postcode20
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl