Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzaterdag 29 augustus 2009    Evangelie van 2009-08-29
(Onthoofding van Johannes de Doper)
begintijd19:00 uur
eindtijd20:00 uur
 titelEucharistieviering pater Nico Schipper
beschrijving

Pater Nico Schipper zal op zaterdag 29 augustus om 19.00 uur voorgaan in de Laurentiuskerk. De deurcollecte voor alle vieringen in dit weekend is voor zijn werk bestemd.

_____

Vriendschapsband Haarlem – Hyderabad
Alkmaar centrum organiseert solidariteitsactie: Scholing voor bevrijding

Scholing is een belangrijke prioriteit in het werk van de katholieke kerk in het Bisdom Hyderabad in Pakistan. Tot op de dag van vandaag is het een enorm gevecht om de mensen scholing te kunnen geven. Er zijn vele hobbels te overwinnen: financieel, traditioneel en qua sociale systemen. Daarnaast zijn de katholieken een minderheidsgroepering in dit islamitisch land waar het christen-zijn een levensbedreigende keuze is.

De laatste actuele nieuwsberichten uit Pakistan verhalen over moord en doodslag onder christenen door fundamentalistische moslims. Kerken en woningen worden niet gespaard en in brand gestoken.

Toch blijft de katholieke kerk zich inzetten voor de rechten van de minderheden en minderbedeelden. Het merendeel van de Pakistani waarderen het werk van de katholieke kerk wel, onder andere omdat het goed onderwijs biedt en waar mogelijk ook gezondheidszorg. De eerste Nederlandse missionarissen, voornamelijk Franciscanen, hebben hier veel in geïnvesteerd. Inmiddels hebben zij hun werk overgedragen aan nieuwe missionarissen en aan priesters, catecheten en onderwijzers van het Bisdom Hyderabad.

Voor de allerarmsten in Pakistan biedt scholing een weg naar bevrijding.
Pater Nico Schipper mhm legt uit. “Om onze mensen uit deze erbarmelijke situatie waarin zij gevangen zitten te bevrijden is niet eenvoudig. Snelle methodes zijn er niet echt, het is meer het werk van de lange adem. Spijtig genoeg moeten we ons op de volgende generaties focussen. De beste manier is door er voor te zorgen dat de kinderen goed onderwijs krijgen, zodat ze straks meer mogelijkheden hebben op de arbeidsmarkt dan hun ouders, maar ook een positiever zelfbeeld krijgen.

De partnerparochie van Alkmaar Centrum organiseert de volgende activiteiten:

  • Op vrijdag 28 augustus om 18.00 uur wordt er een benefietmaaltijd gehouden in ons parochiecentrum van de Josephkerk. Na de maaltijd zal Pater Nico Schipper om 19.30 uur een verhaal houden over zijn werk in Pakistan.
  • Pater Nico Schipper zal op zaterdag 29 augustus om 19.00 uur voorgaan in de Laurentiuskerk en op zondag 30 augustus om 9.30 uur in de Pius X en om 11.00 uur in de Jozefkerk. De deurcollecte voor alle vieringen in dit weekend is voor zijn werk bestemd.
  • Op zondag 30 augustus wordt er een sponsorfietstocht gehouden. Er is een korte route van 15 km en een lange route van 30 km. Sponsorformulieren zijn te verkrijgen in alle kerken en op de website van onze parochie (www.rk-par-matthias-laurentius-alkmaar.nl)  De start is om 12.30 uur vanuit de Josephkerk. Onderweg een tussenstop voor een versnapering en een drankje. U bent uitgenodigd om met Pater Nico Schipper mee te fietsen en er samen een gezellige dag van te maken met een goed doel.
  • Op vrijdag 4 september wordt de actie voor Pater Nico Schipper afgesloten met een gezellige bingo om 20.00 uur in het KBO op het Varnebroek.  

Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te doen en daarmee ook het werk van Pater Nico Schipper te ondersteunen.

info

Liesbeth van Gool
(06) 2222 52 08

Jeroen van de Loo
(072) 511 992

locatieLaurentiuskerk
plaatsAlkmaar (Noord-Holland)
postcode18
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl