Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Bisdom Haarlem-Amsterdam
(B Haarlem)

Bisdom Haarlem-Amsterdam

Website

Postbus 1053
2001 BB Haarlem

Leidsevaart 146
2014 HE  Haarlem

tel (023) 5112 600
fax (023) 5112 629

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 20 t/m zondag 21 maart 2010    Evangelie van 2010-03-20
begintijd20:00 uur
eindtijd02:30 uur
 titelJongerenprogramma Stille Omgang
beschrijving

Van 20 op 21 maart vindt de Stille Omgang 2010 plaats. Voorafgaand aan het lopen van de Stille Omgang is er opnieuw een jongerenprogramma. Vorig jaar namen ruim 400 jongeren uit het hele land aan het jongerenprogramma deel.

Thema
Het thema van het Jongerenprogramma van de Stille Omgang (SO) 2010 is ‘Where to go?’ Dit thema is afgeleid van de intentie die het Gezelschap van de Stille Omgang jaarlijks aan de stille tocht meegeeft. Rondom dit thema kunnen jongeren weer een programma vol entertainment en verdieping verwachten in de Mozes & Aaronkerk in Amsterdam. De Stille Omgang 2010 vindt plaats op 20 maart 2010 en is bedoeld voor jongeren van 14 tot 30 jaar.

Programma
Het SO-Jongerenprogramma is uitgegroeid tot een nationaal katholiek jongerenevenement van formaat, dat elk jaar honderden jongeren vanuit het hele land naar de hoofdstad trekt. Op 21 maart 2009 vulde de Mozes & Aaronkerk zich met ruim 400 bezoekers; een record! Het thema voor dit jaar is ‘Where to go?’ Waar gaan wij heen in ons leven? Wat of wie bepaalt de richting die we uitgaan? Mag God hierin ook een stem hebben? Deze vragen staan centraal op SO’10.

Entertainment en momenten van verdieping en bezinning, kortom gezamenlijk het geloof vieren: dat zijn de hoofd-ingrediënten van het SO-Jongerenprogramma. Zo zal er o.a. een eucharistieviering zijn, waarin Mgr. Punt, de bisschop van Haarlem, zal voorgaan. Het hoogtepunt van de avond is het gezamenlijk lopen van de Stille Omgang.

Wanneer?
de Stille Omgang vindt plaats op zaterdag 20 maart 2010, in Amsterdam. Voor de 129e maal alweer!

Waar?
Het SO-Jongerenprogramma vindt plaats in de Mozes & Aaronkerk. De kerk is gelegen aan het Waterlooplein in Amsterdam. Het programma start om 20:00 uur en is rond 2:30 uur afgelopen (sluiting in de Doopsgezinde kerk aan het Singel met koffie/thee).

Stille Omgang
In het hart van ‘mirakelstad’ Amsterdam zal op zaterdag 20 maart 2010 voor de 129ste maal de Stille Omgang plaatsvinden, om het eucharistisch wonder te herdenken dat daar op 15 maart 1345 plaatsvond.

Van 1346 tot omstreeks 1580 werd rondom de plaats van het mirakel al een processie gehouden. Na een inactieve periode van zo'n 300 jaar kwam de Stille Omgang in 1881 opnieuw tot bloei, toen een geschrift werd ontdekt waarop de route van de middeleeuwse processies stonden beschreven. In korte tijd groeide dit uit tot een snel groeiende beweging. Spoedig kwamen ook steeds meer mensen van buiten Amsterdam naar de hoofdstad om deel te nemen aan de jaarlijkse Stille Omgang.

Tegenwoordig trekt de SO ieder jaar duizenden bedevaartgangers, waaronder een toenemend aantal jongeren.

info

www.stille-omgang.nl/jongeren

organisatieBisdom Haarlem-Amsterdam
locatie
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl