Vandaag is dinsdag 17 september
Prinsjesdag / Heilige Lambertus
 

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzondag 8 november 2009    Evangelie van 2009-11-08
begintijd11:00 uur
 titelJubileum teruggave O.L.V. Basiliek
beschrijving

Mgr. Eijk gaat voor in de Eucharistieviering (aanvang 11.00 uur) waarin gevierd wordt dat de Zwolse Basiliek Onze Lieve Vrouw ten Hemelopneming 200 jaar geleden door koning Lodewijk Napoleon terug werd gegeven aan de katholieken.

Sinds de reformatie was de kerk in protestantse handen en werd ze voor allerlei andere (buitenkerkelijke) doeleinden gebruikt. Vóór de reformatie was de basiliek in Zwolle een kapel van de St. Michaelparochie.

Kardinaal Willebrands verrichtte op 7 november 1981 de officiële kerkwijding. In 1999 volgde de verheffing tot basiliek - een tienjarig jubileum waarbij deze dag ook stil wordt gestaan.

De laat-gotisch Nederrijnse Zwolse basiliek is beroemd om haar markante kerktoren, de ‘Peperbus’

info

(038) 4609860,

www.olvbasiliek-zwolle.org

locatie
plaatsZwolle (Overijssel)
postcode80
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl