Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Reis
reis
Priesteropleiding Aartsbisdom Ariënskonvikt
(Arienskonvikt)

Priesteropleiding Aartsbisdom Ariënskonvikt

Website E-mail

Keistraat 9
3512 HV Utrecht

Tel (030) 231 04 90
Fax (030) 238 17 16

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneermaandag 12 t/m donderdag 22 oktober 2009    Evangelie van 2009-10-12
 titelJubileumreis Ariënskonvikt - Heilig Land
beschrijving

Naar aanleiding van het zesde lustrum van het Ariënskonvikt maken studenten, staf en enkele recent afgestudeerde priesters van 12 t/m 22 oktober een bedevaartreis naar het Heilig Land. Mgr. Eijk neemt t/m 18 oktober ook deel aan de reis. Na aankomst in Tel Aviv reizen de deelnemers door naar Nazareth voor het eerste deel van het programma. Daarbij zijn onder meer bezoeken gepland aan het meer van Galilea, Kafarnaüm en de Golanvlakte.

Na onder meer een tocht naar de berg Tabor op donderdag 15 oktober bezoekt het gezelschap Nes Ammim. Op vrijdag reist de groep door naar Jeruzalem en bezoekt daar de Klaagmuur. In de resterende dagen van deze ‘Israëlreis’ bezoeken de deelnemers nog onder meer de Olijfberg, Gethsemane, Yad Vashem, de Dode Zee, Qumran en Bethlehem.

De studenten en stafleden betalen de reissom à € 1.400 per persoon deels zelf (respectievelijk € 500 en € 1.000), een deel wordt door het Ariënskonvikt betaald (€ 400). De resterende € 500 per deelnemer zal worden betaald uit sponsorgelden. De studenten ondernemen zelf diverse acties voor het verkrijgen van die sponsorgelden.

Programma

Maandag 12 oktober
Aankomst Tel Aviv, Transfer naar Nazareth, Kerk van de Annunciatie, Eucharistie (Annunciatie), Bron van Maria, Synagogekerk, Kerk van Gabriël.

Dinsdag 13 oktober
Kana, Meer van Galilea (Hoorn van Hittin), Magdala, Boottocht Meer van Galilea,
Lunch met Petrusvis, Tabgha (broodvermenigvuldiging), Berg van de Zaligsprekingen, Eucharistie (open lucht)

Woensdag 14 oktober
Kafarnaüm en synagoge, Eucharistie (Primaatschap), Bustocht naar Golanvlakte, Dan en Banias (Caesarea Fillipi), Bron van de Jordaan

Donderdag 15 oktober
Tocht naar Berg Tabor, Eucharistie (Transfiguratie), Tsippori (geboorteplaats Maria), Transfer naar Hotel Hofit, Bezoek aan Nes Ammim.

Vrijdag 16 oktober
Meggido, Haifa, Berg Karmel, Eucharistie (Stella Maris), Caesarea (aquaduct en amfitheater), Naar Jeruzalem. Begin Sabbath bij Klaagmuur, Ontmoeting.

Zaterdag 17 oktober
Olijfberg, Kapel van de Hemelvaart, Pater Noster - Dominus Flevit, Gethsemane
Oude stad, St. Anna - Bad van Bethesda, Lithostrotos, Kruisweg op Via Dolorosa,
Eucharistie (H. Grafkerk) , Ontmoeting.

Zondag 18 oktober
Eucharistieviering bij plaatselijke gemeenschap, Ontmoeting ter plekke, Vertrek Mgr. Eijk uit Jeruzalem, Wandeling door oude stad.

Maandag 19 oktober
Berg Sion, Cenakelkerk, Graf van David, Dormitioabdij, Eucharistie (Petrus in Gallicantu), Nieuwe Stad, Knesset, Yad Vashem (bezoek museum), Holocaustmonument, Schrijn van het Boek, Model Stad.

Dinsdag 20 oktober
Dode Zee door woestijn, Herberg van de Barmhartige Samaritaan, Eucharistie ,
Oase van Ein-Gedi, Drijven in de Dode Zee, Qumran.

Woensdag 21 oktober
Bethlehem, Eucharistie (Catharinakerk), Kribbe, klooster, grot van Hieronymus
Herdersvelden , Universiteit van Bethlehem, Ein Karem, Kerk van de Visitatie.

Donderdag 22 oktober
Transfer naar Tel Aviv, Vertrek van Tel Aviv, Aankomst Schiphol.

info

www.arienskonvikt.nl/index.php?id=114

organisatiePriesteropleiding Aartsbisdom Ariënskonvikt
locatieHeilig Land
plaatsIsraël
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl