Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzaterdag 12 september 2009    Evangelie van 2009-09-12
begintijd10:00 uur
 titelPresentatie schilderij Van Oostsanen
beschrijving

Onbekend vroeg werk van Van Oostsanen al 300 jaar in bezit.

De Bartholomeuskerk in Poeldijk is al meer dan 300 jaar in het bezit van een schilderij over leven en dood van de Heilige Bartholomeus. Na 10 jaar onderzoek is recent gebleken dat het schilderij een werk is van de grote middeleeuwse meester Jacob Corneliszoon van Oostsanen. Rondom deze herontdekking van het schilderij hebben wij een bijzondere expositie gemaakt in de Bartholomeuskerk te Poeldijk.

Op zaterdag 12 september om 10.00 uur zal wethouder van Cultuur de heer Arne Weverling tijdens de expositie de Westlandse bijdrage aan de landelijke Open Monumentendag officieel openen. U bent daarbij van harte welkom.

Tegelijkertijd presenteert de heer Henk Willemsen zijn boek “De Druivenpastoor” over pastoor Verburch.

Tijdens de tentoonstelling zullen deskundigen aanwezig zijn om uitleg te geven over de ontdekkingstocht en werkwijzen die tot de ontdekking van deze vroege Jacob Cornelisz. van Oostsanen hebben geleid.

Op zaterdag vanaf 10.00 uur worden de bezoekers welkom geheten door mensen in historische klederdracht. Dit is een activiteit van de Poeldijkse toneelclub St. Genesius.

Tevens zijn er op deze dag in de kerk verschillende klassieke optredens met onder meer piano, viool en klarinet.

Ook is er op zaterdag tussen 10.30 uur tot 15.45 uur de gelegenheid voor een retourvaart naar de historische druiventuin ‘Sonnenhoeck’ in Kwintsheul, waar sinds 1827 de druiventeelt wordt uitgeoefend.

Hotel Saint Vincent (voorheen Sint Vincentius vereniging) biedt op zaterdag 12 september een expositie ingericht door de historicus Koos van Leeuwen. Hier zijn oude kaarten en foto’s van Poeldijk uit vervlogen tijden te bewonderen.
Tegenover het hotel bevindt zich het standbeeld van pastoor Verburch die eeuwen geleden veel heeft betekend voor de Westlandse bewoners. Het hotel heeft een eigen website waarop meer informatie is te vinden: www.hotelsaintvincent.nl

De bezoeker van de Poeldijkse manifestatie kan bovendien gebruikmaken van een koetsritje tussen de kerk en het monumentale pand 'Saint Vincent'.

info

secretariaat@poeldijk.bartholomeuskerk.nl
poeldijk.bartholomeuskerk.nl

locatieBartholomeuskerk
plaatsPoeldijk (Zuid-Holland)
postcode26
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl