Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerwoensdag 26 augustus 2009    Evangelie van 2009-08-26
 titelOrgelconcert Gerrie Meijers
beschrijving

Gerrie Meijers geeft woensdag 26 augustus een orgelconcert op het geheel gerestaureerdeYpma-orgel (1863) in de St. Martinuskerk van Westwoud (NH).

Ze studeerde orgel aan het Stedelijk Conservatorium te Arnhem en behaalde haar diploma's Docerend- en Uitvoerend Musicus (met onderscheiding).

Gerrie Meijers is organiste van de Remonstrantse Kerk in Haarlem.

Zij heeft een uitgebreide praktijk als begeleidster, met een duidelijke voorkeur voor het vocale genre. (in de breedste zin van het woord.)

Meijers is vaste organiste en pianiste van de Koninklijke Christelijke Oratoriumvereniging “Excelsior” te Amsterdam, Het Hoofdstadkoor, de Operettevereniging Vides en Het Bachkoor Holland.

Op de internationale orgelconcoursen van Nijmegen en Toulouse won ze prijzen.
Van de Société Academique “Arts-Sciences-Lettres” ontving zij de zilveren medaille vanwege haar verdiensten voor de Franse muziek.
Zij concerteert in binnen- en buitenland en maakte reeds diverse radio- en cd-opnamen.

Als vaste medewerkster van een team organisten van de “Stichting Noord-Hollandse Orgeltochten,” (excursies langs drie kerken/orgels op zaterdagen in de zomerperiode), zorgt ze ervoor, dat de belangstelling voor het kerkorgel levendig blijft.

Op haar concert in Westwoud vertolkt ze composities van Bach, Beethoven, Mendelssohn, Liszt e.a.

De aanvang van het concert is om 20.15 uur en de toegang is gratis. (vrijwillige bijdrage na afloop)

info

b.roelfsema@quicknet.nl

locatieSt. Martinuskerk, Dr. Nuijensstraat
plaatsWestwoud (Noord-Holland)
postcode16
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl