Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerdinsdag 8 september 2009    Evangelie van 2009-09-08
(Maria Geboorte)
begintijd12:00 uur
 titelFeest van Maria geboorte
beschrijving

Feest van Maria geboorte (8 september): bedevaart voor religieuzen

Nederland zou een ander land zijn zonder de kloosterbroeders- en zusters die in een tijd waarin weinig mensen geld hadden met de inzet van hun hele leven zorg en onderwijs toegankelijk maakten. Die tijd ligt nu achter ons en daarmee is een belangrijke reden van bestaan van kloosters in de kerk en de samenleving weggevallen. Kloosters en kloostergemeenschappen vervullen nu nieuwe taken als plaatsen van stilte, bezinning, geloofsverdieping en mystiek. De waardering is onverminderd hoog.

Dinsdag 8 september is de dag waarop de kerk de geboorte van Maria viert. Maria staat ook voor dienstbaarheid en overgave, kernwoorden voor iedere religieus. Daarom worden oude en nieuwe kloosterlingen, actief levend of meer teruggetrokken uitgenodigd om in Heiloo samen te komen, elkaar te sterken in gebed en ontmoeting. Omdat het voormalig Julianaklooster verbouwd is om huisvesting te geven aan een nieuwe groep kloosterlingen en geloofscentrum is van het bisdom Haarlem-Amsterdam, worden de religieuzen in het vernieuwde klooster als eregasten verwelkomd om iets te ervaren van de manier waarop een oude en beproefde inspiratie zich doorzet en voortzet.

De bedevaart van Maria Geboorte is open voor iedereen. Een plechtig gezongen eucharistieviering om 12.00 uur waarin rector  dr.M.A.L.Wagemaker  voorgaat, met Gregoriaanse gezangen door de Schola Cantorum Kennemerland opent de bedevaart. Vooraf is gelegenheid om gezamenlijk de Rozenkrans te bidden. De religieuzen zijn welkom voor een lunch in de vernieuwde Refter (eetzaal ) in het Julianaklooster. Voor iedereen is het welkomst huis Oesdom geopend. Uitstelling van het Allerheiligste om 14.00 uur, een lof om 14.30 uur waarin  Br. A.Kortekaas osb. voorgaat en  met zang door de zusters van de  Familie van Maria uit Amsterdam (Diepenbrockstraat), met viool, gitaar en orgel besluit de bedevaart.

Treinen stoppen om 11.09 en 16.09 uur aan de halte.

info

(072) 505 12 88
www.onzelievevrouwternood.nl

locatieOnze Lieve Vrouw ter Nood, Kapellaan 13
plaatsHeiloo (Noord-Holland)
postcode18
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroepPriesters en religieuzen Priesters en religieuzen
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl