Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneervrijdag 21 t/m zondag 30 augustus 2009    Evangelie van 2009-08-21
 titelBedevaartweek in Kalfort
beschrijving

In Kalfort trekt op zondag 23 augustus om 11 uur de jaarlijkse Maria-ommegang uit. Deze ommegang sluit aan bij de processie die sinds de zeventiende eeuw onafgebroken het kroonstuk was van een week bidden en feestvieren in het gehucht van Puurs. Hij toont de geschiedenis van de eeuwenoude verering van Onze-Lieve-Vrouw-ten-Traan, vanaf de miraculeuze relikwie van de tranen van Christus in de dertiende eeuw tot de negentiende-eeuwse bloei van de begankenis. In totaal goed voor een vijftigtal taferelen met zowat achthonderd figuranten.

De ommegang maakt deel uit van een totaalprogramma dat op vrijdag 21 augustus om 20 uur begint met een Maria-avond, als opening van de bedevaartweek. Op zaterdag 22 augustus is er om 17 uur een feestelijke openingsmis, opgeluisterd door het Sint-Janskoor uit Tisselt. Daarna zijn er elke dag liturgische vieringen. Van 16 augustus tot 6 september loopt in de parochiekerk ook een tentoonstelling Kalfort in contrast, met nostalgische foto’s van vroeger naast foto’s van nu.

info

Ommegangcomité
p/a Luc Schokkaert
Kalfortdorp 16
2870 Puurs
03/889.97.15
ommegang@kalfort.be

locatie
plaatsKalfort (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl