Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Lezing
lezing
Contact Rooms Katholieken
(CRK)

Contact Rooms Katholieken

Website E-mail

Stelt zich ten doel Katholieken met elkaar in contact te brengen in een sfeer van bemoediging en vreugde om het samen Katholiek-zijn.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 19 december 2009    Evangelie van 2009-12-19
begintijd10:00 uur
eindtijd12:30 uur
 titelScheiding van Kerk en Staat
beschrijving

In het najaar van 2009 biedt de CRK Nicolaasacademie een programma rond het thema:

Scheiding van Kerk en Staat: zegen, of vloek?
 
Scheiding van Kerk en staat is voor de meesten een voldongen feit. Ook de Kerk heeft sinds Vaticaan Twee van de nood een deugd gemaakt. Tegen de achtergrond van de opkomende islam en de sterk toegenomen secularisatie is het onderwerp opnieuw actueel. Vier experts zullen elk  op eigen wijze hun licht daarover laten schijnen.

Zaterdag 19 september opent de aartsbisschop van Utrecht mgr.W.J.Eijk, de serie, te beginnen met een H.Mis in de Mozes & Aäronkerk.

Na zijn studie medicijnen, studeerde Wim Eijk voor priester aan het seminarie Rolduc, hij specialiseerde zich in medische ethiek, behaalde het doctoraat filosofie aan de pauselijke universiteit te Rome. Sinds 1997 was hij bisschop van Groningen, en in eind 2007 werd hij in Utrecht gewijd tot hoofd van de Nederlandse kerkprovincie.

Zaterdag 17 oktober spreekt Frans Alting von Geusau.
Hoogleraar, emeritus, Internationaal Recht aan de Tilburgse Universiteit, verbonden aan verschillende buitenlandse universiteiten en aan Kerk in Nood. Heeft zich warm gemaakt voor de  Europese eenwording en zal het thema benaderen vanuit het internationaal-historisch perspectief.

Zaterdag 21 november is het de beurt aan drs. Hans Hillen.
Politicus, journalist,voormalig lid van de Tweede - Kamer voor het CDA, behoort tot de conservatieve vleugel in zijn partij. In 2007 fungeert hij als lid van de Eerste Kamer. Schrijft tegenwoordig columns voor o.a. het Katholiek Nieuwsblad.
 
Zaterdag 19 december sluit Sergi Merks de serie af.
Vader Sergi Merks studeerde aan de Katholieke Hogeschool te Amsterdam voordat hij in Smolensk tot priester werd gewijd in de Russisch Orthodoxe kerk. In die hoedanigheid werkt hij in Rotterdam en Nijmegen. Hij gaf al een paar keer eerder lezingen voor de Sint Nicolaas Academie.

De regionale CRK-Nicolaas Academie heeft de derde Zaterdag als vaste bijeenkomst verkozen.

Op de dag wordt ruimte geschapen voor de VERDIEPING en BELEVING van het rooms-katholieke geloof in de traditie van de Kerk, zoals door de paus en bisschoppen wordt voorgehouden.

De bijeenkomsten worden gehouden in het MOZESHUIS, direct naast de Mozes en Aäronkerk, Waterlooplein 206, 1011 PG Amsterdam.

De dag begint met de H.Mis om 10.00 uur.
De lezing vangt aan omstreeks 10.45 uur.
De bijeenkomst wordt om 12.30 uur beëindigd.

Ook is er gelegenheid tot biechten en de mogelijkheid tot aanschaf van religieuze lectuur en artikelen.

Voor samenvattingen van de lezingen en informatie over de Academie: www.sint-nicolaas-academie.nl

Het MOZESHUIS is vanaf het Centraalstation te bereiken met Tramlijn 9 en met de Metro-2e halte Waterlooplein. Tevens is er een Parkeergarage in de directe omgeving.

info

www.sint-nicolaas-academie.nl
Drs. R. Lemm, voorzitter, (020) 6657608
C.G.Y. Luttik, secretaris, (036) 5464570

organisatieContact Rooms Katholieken
locatieHet Mozeshuis, Waterlooplein 205
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl