Vandaag is donderdag 17 oktober  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzaterdag 15 augustus 2009    Evangelie van 2009-08-15
(Maria Tenhemelopneming)
begintijd11:00 uur
 titelTridentijnse Hoogmis St-Antoniuskerk
beschrijving

De Rooms Katholieke Kerk viert 15 augustus het Hoogfeest van Maria Tenhemelopneming. De Celebrant op die zaterdag is pater H. Vernooy.

De Liturgie der R.K.-Traditie geschiedt voornamelijk in het Latijn. Enkele leden van het Vocaal Ensemble 'Camerata Trinitati' verzorgen tijdens deze plechtigheid met hun geschoolde stemmen de Gregoriaanse gezangen. Het zijn ' Ardaan Derksen', cantor en 'Trevor Mooijman', gregoriaanse zang en orgel. Zij beide dragen ook zorg voor de ondersteuning van de gezamenlijke zang van de mensen in de kerk.

Bij een plechtigheid eerder dit jaar hebben de zangers van genoemd Vocaal Ensemble de aanwezige gelovigen diep geraakt door een combinatie van muzikaal vakmanschap en oprechte religieuze ontvankelijkheid. Het was juist door deze zeer bijzondere combinatie, dat dit Ensemble op overtuigende wijze uitstraalde dat deze eeuwenoude Gregoriaanse muziek nog steeds springlevend is. Maar ook en bovenal, dat deze muziek - bij een benadering als door dit ensemble - in religieus opzicht zeer verheffend is.

Bij de ingang van het kerkgebouw zijn tekstboekjes beschikbaar, waarin de volledige liturgie is weergegeven, zowel in de latijnse als in de nederlandse taal. De St. Antoniuskerk van Zwartemeer is gelegen aan de rand van het natuurreservaat Bargerveen aan de Hogeweg hoek Kamerlingswijk.

info

(0591)313 814
www.st-antoniuskerk.nl
info@st-antoniuskerk.nl

locatieSt. Antoniuskerk, Hogeweg 50
plaatsZwartemeer (Drenthe)
postcode78
bisdomGroningen-Leeuwarden
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl