Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Expositie
expositie
wanneerzaterdag 20 juni t/m zondag 13 september 2009    Evangelie van 2009-06-20
(Onbevlekt Hart van Maria)
 titelExpositie ‘Vrouwen in Habijt’
beschrijving

-een blik op een verborgen leven-

Museum Religieuze Kunst te Uden houdt van 20 juni t/m 13 septemebr deze expositie over het leven van de zusters clarissen in het klooster te Megen, gefotografeerd door Guus Bekooy in 1961.

Bijna 50 jaar geleden fotografeerde Guus Bekooy het leven van de zusters clarissen te Megen. Het was een voor die tijd uniek project. De buitenwereld werd een blik gegund op het verborgen leven achter de muren van een tot dan toe gesloten klooster. Vrouwen in Habijt, zoals de serie werd genoemd, werd een onverhoopt succes. Wat begon als een eindexamenscriptie trok de aandacht tot ver over de grenzen. 'De boontjesdoppende zusters' werd zelfs opgenomen in het prestigieuze Photography Yearbook 1963. Fotografen lieten zich door Vrouwen in Habijt inspireren. Ook nu nog geeft de serie een markant tijdsbeeld van de ‘sixties’, het decennium waarin de wereld in sneltreinvaart zou veranderen. Het Museum voor Religieuze Kunst exposeert in de zomermaanden de complete serie, bestaande uit een kleine 600 opnamen. Alledaagse voorwerpen uit clarissenkloosters zullen het beeld completeren.

info

(0413) 26 34 31
info@museumvoorreligieuzekunst.nl
www.museumvoorreligieuzekunst.nl

locatieMuseum Religieuze Kunst, Vorstenburg 1
plaatsUden (Noord-Brabant)
postcode54
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl