Vandaag is zaterdag 14 september
Kruisverheffing
 

categorie categorie Liturgie
liturgie
Klooster Wittem

Klooster Wittem

Website E-mail

Wittemer Allee 32
6286 AB  Wittem
(043) 450 17 41

openingstijden: dagelijks van 8:00 tot 20:00 uur

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 30 augustus 2009    Evangelie van 2009-08-30
begintijd19:00 uur
eindtijd21:00 uur
 titelPelgrimsviering in de Kloostertuin
beschrijving

Zomers Zondag Vieren - Pelgrimsviering in de Kloostertuin

Onder de noemer ‘Zomers Zondag Vieren in Wittem' wil Klooster Wittem in de zomermaanden juli en augustus een extra aanbod doen voor de bezoekers van Wittem. Er zijn enkele vaste activiteiten en er is  elke zondag minstens één extra activiteit in de ochtend of de middag.

Tentoonstelling in de Kloosterbibliotheek

In de monumentale Kloosterbibliotheek is een overzichts­tentoonstelling te zien van beeldend kunstenaar Jo Havenith.De titel is: Van schets tot beeld, in het teken van Limburg. Open van 12:00 tot 16:30 uur.

    Boekhandel de Wegwijzer

Boekhandel de Wegwijzer heeft een uitgebreid aanbod van boeken op het gebied van spiritualiteit en levensbeschouwing. Daarnaast heeft de Wereldwinkel er een plaats. Open van 10:00 tot 16:30 uur.

Open kloostertuin

De rustige kloostertuin is zondagmiddag toegankelijk. Er staan enkele kunstwerken en beelden met toelichting. Open van 12:00 tot 16:30 uur.

 
    Bezinnende wandeling door kerken en kapellen

In kerk en kapel liggen boekjes ‘Mijn pelgrimstocht in Wittem'. Deze kunt u gebruiken om op eigen gelegenheid en in eigen tempo, bezinnend kerk en kapel te bezichtigen.

Deze zondag is er een bijzondere middagviering in de Kloostertuin om 14:30 uur. Het thema van de vieringen is: 'In beweging'.
Om met plezier en energie het beste van jezelf te kunnen blijven geven, is er ruimte nodig om je te bezinnen op de vraag: leef ik nog vanuit mijn inspiratiebronnen en bezielende drijfveren? Wat kan ik doen om het vuur in mezelf brandend te houden? Doe ik nog de dingen die mij inspireren en moed geven?
Herken je jezelf in een of meer van deze vragen, dan zijn deze pelgrimsvieringen iets voor jou. Dan stap je in je zoektocht naar inspiratie en energie. Dan blijf je 'in beweging', zoals het algemeen thema van deze pelgrimsvieringen luidt.
De kloostertuin van Wittem geeft daartoe ruimte. De natuur schept het kader voor reflectie en bezinning. Inspiratiebronnen en bezielende drijfveren ontdekken, gebeurt in stilte, maar ook samen met anderen. Door letterlijk 'in beweging' te komen kan ook jij de stimulerende kracht van een pelgrimsviering ontdekken, om zo in je eigen kracht en vuur te komen.
Daartoe trekken we op deze zondagen door de kloostertuin langs symbolische rustpunten om stil te staan bij onszelf.

Datum: zondag 30 augustus 2009,
Plaats: Gerarduskapel en Kloostertuin
organisatie: Klooster Wittem

info

Wittemer Allee 32
6286 AB Wittem
(043) 450 17 41
openingstijden: dagelijks van 8:00 tot 20:00 uur
info@kloosterwittem.nl
www.kloosterwittem.nl

organisatieKlooster Wittem
locatieWittemer Allee 32
plaatsWittem (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl