Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Klooster Wittem

Klooster Wittem

Website E-mail

Wittemer Allee 32
6286 AB  Wittem
(043) 450 17 41

openingstijden: dagelijks van 8:00 tot 20:00 uur

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 16 augustus 2009    Evangelie van 2009-08-16
 titelZomers Zondag Vieren - Pelgrimsverhaal
beschrijving

Onder de noemer ‘Zomers Zondag Vieren in Wittem' wil Klooster Wittem in de zomermaanden juli en augustus een extra aanbod doen voor de bezoekers van Wittem. Er zijn enkele vaste activiteiten en er is  elke zondag minstens één extra activiteit in de ochtend of de middag.

Tentoonstelling in de Kloosterbibliotheek
In de monumentale Kloosterbibliotheek is een overzichts­tentoonstelling te zien van beeldend kunstenaar Jo Havenith.De titel is: Van schets tot beeld, in het teken van Limburg. Open van 12:00 tot 16:30 uur.

Boekhandel de Wegwijzer
Boekhandel de Wegwijzer heeft een uitgebreid aanbod van boeken op het gebied van spiritualiteit en levensbeschouwing. Daarnaast heeft de Wereldwinkel er een plaats. Open van 10:00 tot 16:30 uur.

Open kloostertuin
De rustige kloostertuin is zondagmiddag toegankelijk. Er staan enkele kunstwerken en beelden met toelichting. Open van 12:00 tot 16:30 uur.

Bezinnende wandeling door kerken en kapellen
In kerk en kapel liggen boekjes ‘Mijn pelgrimstocht in Wittem'. Deze kunt u gebruiken om op eigen gelegenheid en in eigen tempo, bezinnend kerk en kapel te bezichtigen.

Deze zondag is er als extra activiteit om 14:00 uur een pelgrimsverhaal in de Gerarduszaal; historicus Antoine Jacobs veertelt over de pelgrim St. Rochus. Het is vandaag zijn feestdag.

info

Wittemer Allee 32
6286 AB Wittem
(043) 450 17 41
openingstijden: dagelijks van
8:00 tot 20:00 uur

info@kloosterwittem.nl
www.kloosterwittem.nl

organisatieKlooster Wittem
locatieWittemer Allee 32
plaatsWittem (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl