Vandaag is donderdag 17 oktober  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzaterdag 22 augustus 2009    Evangelie van 2009-08-22
(Maria Koningin)
begintijd10:30 uur
eindtijd19:00 uur
 titel60e verjaardag officiĆ«le erkenning
beschrijving

Het Waalse Heiligdom van de Maagd der Armen viert op 22 augustus de 60e verjaardag van de officiële Erkenning van de Verschijningen van Maria door de toenmalige bisschop van Luik, Mgr. Kerkhofs. Op deze bijzondere dag zal Mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt, de H. Mis celebreren. Hij gaat tevens voor tijdens de ziekenzegening als blijk van de historische band tussen de bisdommen Hasselt en Luik. Mgr. L.J. Kerkhofs was afkomstig van Limburg, geboren in de kleine gemeente van Valmeer waar hij ook zijn rustplaats gevonden heeft.

Programma

10.30 uur: Internationale Mis van de Erkenning van de Verschijningen gecelebreerd door Mgr. Patrick Hoogmartens, bisschop van Hasselt (Esplanade). Op het einde van de Mis : plechtige processie naar de Bron.
15.00 uur: Lof en ziekenzegening (Esplanade)
16.00 uur: Plechtige Mis in het Frans (Boodschapskapel)

info

www.kerknet.be

locatieHeiligdom van de Maagd der Armen
plaatsBanneux (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl