Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Expositie
expositie
wanneerzondag 23 augustus t/m donderdag 31 december 2009    Evangelie van 2009-08-23
(Sint Rosa van Lima)
begintijd10:00 uur
eindtijd14:00 uur
 titelFoto's Amsterdamse sacramentsprocessie
beschrijving

In het ontmoetingscentrum naast de Amsterdamse Onze Lieve Vrouwekerk exposeert de fotowerkgroep De Verbeelding van 23 augustus tot  eind 2009 een reportage over de sacramentsprocessie die op 14 juni door het stadscentrum trok.

De binnenstadskerk organiseerde de processie voor de zesde maal. De bidtocht is hiermee een nieuwe traditie geworden. Ruim duizend gelovigen liepen vanuit de kerk aan de Keizersgracht 220 mee over de grachtengordel. Zingend en biddend begeleidden ze bisschoppen en priesters, die een hostie in een monstrans meedroegen.

De opening van de lange stoet met de in klederdracht gestoken fanfare Wilhelmina uit Volendam, gevolgd door kinderen die met veel plezier bloemblaadjes strooien is al een gewaardeerde gewoonte. Gezang van een Syrisch-orthodox meisjeskoor in hemelsblauwe gewaden en een Armeens koor maakten het geheel tot een feest voor oog en oor.

Naast de gemeenschappen van de organiserende Onze Lieve Vrouwekerk: de Amsterdamse en Surinaamse katholieken en de Syrisch-orthodoxen, liepen verschillende oosterse kerken mee. Zo waren er delegaties van de Armeense, Koptische en Ethiopische kerken en zusters van drie religieuze families. De indrukwekkende stoet werd gevolgd door vele gelovigen uit Amsterdam, maar ook uit de Filippijnen, de Antillen en uit Polen.

Fotograaf Wim Groeneveld heeft de processie al vanaf de eerste uitvoering in 2004 vastgelegd. De positieve uitstraling van dit kleurrijke multiculturele evenement heeft hem telkens weer geboeid. Ditmaal heeft hij zijn collega’s van de fotowerkgroep ‘De Verbeelding’ uit Utrecht gevraagd mee te doen, om zo een frisse en gevarieerde reportage te maken. Martinique Potharst, Carol Olerud en Frans Buitendijk  hielpen bij het maken en selecteren van een grote collectie beelden die via diverse websites al een groter publiek heeft bereikt. Nu is hieruit een foto-expositie samengesteld die de wanden van het ontmoetingscentrum van de kerk zal verlevendigen in de komende maanden.

Expositie: 23 augustus t/m 31 december 2009.
Centrum De Oude Gracht (Keizersgracht 218 b, dichtbij de Westermarkt).
Zondag t/m vrijdag van 10.00 – 14.00 uur. Entree gratis.

info

(06) 174 172 40
info@olvkerk.nl
www.olvkerk.nl

locatieCentrum De Oude Gracht, Keizersgracht 218 b (dichtbij de Westermarkt)
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl